Vágólapra másolva!
A magyar válogatottsági csúcstartó, Király Gábor elmondta, számításai szerint a Haladásnak mennyi pontot kell szereznie a tavaszi 15 fordulóban, hogy a következő szezont is az NB I-ben kezdje. A rutinos kapus a kiralygabor.eu-nak nyilatkozva azt is elárulta, hogy mi változott a tavaszi idényhez képest a klubnál.

„Nyáron nagyon kicserélődött a keret, olyan játékosok mentek el, mint Stef Wils, Myke Ramos, David Williams. Jöttek új labdarúgók, mennyiségben többen vagyunk mint tavaly, de

minőségben nem tudtuk meghaladni az előző szezont.

Minőség és minőség között sok különbség van. Ez hosszútávon meghatározza az eredményességet. Rövid idő alatt lehet sikert elérni, például egy-egy meccsen lehet győzni, de hosszú távon nem működik" – kezdte Király Gábor.

A Haladás kapusa hozzátette, eleve több gólt kaptak, sokszor maguk hozták helyzetbe az ellenfelet.

Király Gábor szerint el kell kezdenie nyerni a meccseket a Haladásnak Forrás: haladas.hu

nincs idő rövidzárlatra, hirtelen döntések vannak. Sok megpattanó lövés is volt, ami azt jelenti nem voltunk elég közel az ellenfélhez, mert a labda útjába nem értünk bele.

Alaphibákat vétettünk, sok technikai hibánk volt. Másrészt kevés gólt lőttünk, kevés helyzetet alakítottunk ki,

amiből gólt lehetett volna lőni. Vagy a kihagyott tizenegyesek , hatból csak hármat értékesítettünk, ebből kettőt 0:0-ás állásnál szalasztottunk el. A mi helyzetünkben ez nem megengedhető. Azt gondolom még mindig, annak ellenére, hogy most a tabella nem ezt mutatja, hogy a Haladásnak egy erős középcsapatnak kell lennie, de ahhoz ennél több kell."

„Mindenki győzni akar, mindenki jót akar a Haladásnak, aki benne van. De akarva akaratlanul is alakítunk ki olyan helyzeteket, amivel magunkat büntetjük. Most már több hiba nem fér bele.

Tavasszal 15 mérkőzésünk lesz, összesen lehet szerezni 45 pontot. Én azt mondom, ha legalább harminckét pontot szerzünk az eddigi kilenchez,

akkor nagy esélyünk van az NBI-es tagságra" – mondta arra a kérdésre a rutinos kapus, hogy miként harcolhatja ki a bennmaradást a Haladás.

Király Gábor a rutinjával sokat segíthet Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Vissza kell menni a kályhához, vissza kell menni azokhoz a gondolatokhoz, amik például két három évvel ezelőtt meghatározták a csapatot. Nyilván azokat a játékosokat, akik elmentek, már nem lehet visszahozni, de lehet még egy ütőképes csapatot alkotni. Már minden poszton volt változás ebben a szezonban, sőt játszott jobbhátvéd a bal oldali futópozícióban is, Michal Hipp és Horváth Ferenc is próbáltak változtatni, de sajnos nem sok sikerrel. Az idő megy,

lehetetlennek tűnő helyzetből. Egyszer már megcsináltuk, miért ne lehetne még egyszer" – tette hozzá Király.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.