Társoldalunk:

Az év legjobb meccsét játszotta a Manchester City és a Liverpool

2019.01.03. 23:03

Hatalmas rangadóval zárult az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulója és a karácsonyi erőltetett menet a Premier League-ben, hiszen a listavezető, még veretlen Liverpool a címvédő Manchester City otthonába látogatott.  

Pep Guardiola csapata óriási elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe, az első tíz percben elképesztő nyomás alá helyezte a vendégek középpályáját és hátvédsorát, ám igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani Alisson kapuja előtt, így a Liverpool megúszta a rohamokat.

Sőt a 18. percben óriási helyzet maradt ki a túloldalon, Mané kapott remek labdát Szalahtól, ám a kapufa megmentette a Cityt, a kipattanó viszont centiken múlott, hogy Edersonról nem pattant be, Stones azonban a gólvonalról menteni tudott, a technika pedig nem jelzett találatot - nagyon kevésen múlt.

A folytatásban óvatosabbá váltak a csapatok, a legvitatottabb jelenet Kompany szerelési kísérlete után alakult ki, amikor a hazaiak csapatkapitánya csak sárga lapot kapott.

A kiállítást tehát megúszta a City, ráadásul a félidő hajrájában Agüero egy bombagóllal a vezetést is megszerezte csapatának.

A második félidő is manchesteri rohamokkal indult, a hazaiak közel álltak ahhoz, hogy megduplázzák előnyüket, egy remek ellentámadásból mégis a Liverpool egalizált, Robertson hajszálpontos beadását Firmino fejelte az üres kapuba.

Egészen elképesztő iramban futballoztak a csapatok, és bár komoly lehetőségig nem igazán jutottak, mindegyik támadásban benne volt a gólveszély. 

Leroy Sané gólja döntötte el az elképesztő rangadótForrás: AFP/Oli Scarff

A 72. percben egy remek átadás után Sané került helyzetbe, lövése pedig a hazai kapufáról nem kifelé, hanem befelé pattant, ismét előnybe került a City!

A Liverpool érthetően kénytelen volt többet kockáztatni a folytatásban, a csodacsere Shakiri is pályára lépett, Szalah révén pedig nem sokkal később újra nagyon közel került az egyenlítéshez, Ederson azonban óriási bravúrral hárította az egyiptomi közelről leadott lövését.

A hajrára teljesen kinyíló vendégek mögött óriási területek adódtak, a City pedig életveszélyes kontráiból több ízben végérvényesen eldönthette volna a találkozót, Agüero, Bernardo Silva és Sterling sem tudta azonban mattolni Alissont.

Végül nem volt rá szükség, a City megőrizte előnyét, 2-1-es sikerével pedig újra nyílttá tette a bajnokságot, hiszen négy pontra csökkentette hátrányát a listavezető Liverpoollal szemben.