Társoldalunk:

A Juventusban folytatja a Premier League egyik legjobb focistája

2019.01.04. 16:31

Egybehangzó olasz sajtóértesülések szerint az olasz rekordbajnok Juventus mindenben megegyezett az Arsenal lejáró szerződésű walesi középpályásával, Aaron Ramsey-vel, aki a nyári átigazolási időszakban ingyen érkezik majd a torinói csapathoz.

A 28 éves középpályásnak 2019 nyarán lejár a szerződése az észak-londoni csapattal, és bár Ramsey az őszi szezon elején klubjával megállapodott a maradásról, az Arsenal hirtelen visszavonta az ajánlatát. 

Aaron Ramsey az egyik utolsó mohikán a Wenger-korszakbólForrás: AFP/Adrian Dennis

Ezt követően megindult a harc a Premier League egyik legjobb középpályásáért, akit a Real Madrid, a Paris Saint-Germain, az Internazionale és a Juventus is magához akart csábítani. Olasz sajtóértesülések szerint a torinói rekordbajnok lesz a befutó, a SportMediaset értesülése szerint Aaron Ramsey 2024-ig írt alá előszerződést a Juventushoz, éves fizetése 6.5 millió euró lesz.

Az olasz lap szerint a hivatalos bejelentésre még januárban sor kerülhet, de az sem elképzelhetetlen, hogy Ramsey már a télen klubot vált. Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Juventus már a téli átigazolási időszakban megvásárolja a walesi játékost, akiért 5 millió eurót fizet, és a német világbajnok Sami Khedira játékjogát átadná az Arsenalnak.

A 28 éves Aaron Ramsey 2008 nyarán került az Arsenalhoz. Az észak-londoni klub színeiben 355 mérkőzésen lépett pályára, 62 gólt szerzett, 63 gólpasszt adott, és háromszor nyert FA-kupát.