Társoldalunk:

Pintér Attila NB I-es focicsapatot építene Győrben

2019.01.05. 08:03

Pintér Attila, az ETO legutóbbi élvonalbeli bajnokcsapatának mestere egy ideje állás nélkül van. Szó volt róla, hogy újra Győrben vállal munkát, de valószínű, ezen a télen erre már nem kerül sor.

Pintér Attila neve aranybetűkkel kerül az ETO történelemkönyvébe. Az 52 éves szakember előbb játékosként, majd edzőként szolgálta a nagy múltú győri klubot, amellyel kétszer harmadik helyen végzett, majd 2013-ban harminc év után a bajnoki címet is megszerezte. Az ETO-ból hívták a magyar válogatott élére szövetségi kaptánynak.

Utána dolgozott Mezőkövesden, majd pedig a Puskás Akadémiánál. Fél éve azonban nincs csapata, így aztán egyáltalán nem számít meglepetésnek, hogy az ETO vezetése megkereste, hogy esetleg vegye át az NB II-ben többnyire csak szenvedő csapat irányítását.

„Tárgyalásnak nem nevezném a találkozásunkat, inkább csak beszélgetésnek, ugyanis az ETO ügyvezetőjével, Soós Imrével értekeztem, nem pedig Mányi József klubtulajdonossal" – mondta a Kisalföld megkeresésére Pintér Attila. „Semmiféle feltételt nem szabtam, csupán vázoltam, milyen irányt kellene venni ahhoz, hogy amit ígértek a szurkolóknak, azt meg tudják valósítani. Az a kérdés pedig föl sem merült, hogy ha újra az ETO edzőjeként dolgoznék, mennyi lenne a fizetésem" – tette hozzá a korábbi szövetségi kapitány. 

Pintér Attila újra a legjobbak közé vezetné az ETO-tForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Arra kérdésre, igaz-e, hogy drágább játékosokat akart volna szerződtetni a jelenlegiek helyett, egyértelmű választ adott Pintér.

„Sok mindent hallok magam is, ám az általam javasolt futballisták semmivel sem kerülnének többe, mint azok, akik napjainkban az ETO-ban futballoznak. Sőt, lehet, hogy olcsóbbak, de mint mondtam, csupán beszélgetés folyt köztem és az ügyvezető között. Ezen egyébként javasoltam az elküldött Baracskai, Magasföldi és Koltai visszahozását, s még további hét-nyolc játékos nevét adtam meg szerződtetési szándékkal, valamint jeleztem: számítanék a fiatalokra is. Elmondtam azt is, mivel a feljutás már messze került, ezt a fél évet az építkezésre fordítanám, arra, hogy a következő bajnokságot már egy élvonalra esélyes együttes kezdje meg. Természetesen azoktól a játékosoktól, akik nem tudnak segíteni, el kell köszönni."

„Minden csapat, így a győri is felkerülhet az élvonalba, csak ehhez a feltételeknek meg kell lenniük" – zárta a szavait az edző.