Társoldalunk:

A Dunaszerdahely támadójával erősített a skót óriásklub

2019.01.08. 20:51

A Dunaszerdahelyi AC-ból négy évre a skót óriásklubhoz, a glasgow-i Celtichez igazolt Vakoun Issouf Bayo. A klubok január 8-án jutottak egyességre a fiatal, csütörtökön a 22. születésnapját ünneplő támadó átigazolását illetően.

A DAC honlapjának a beszámolója szerint a klub történelmének legnagyobb átigazolása a mostani. Dunaszerdahelyről először távozik játékos egyenesen olyan nagy klubba, amely 130 éves hagyományokkal rendelkezik, és a nemzetközi porondon is kiemelkedőt alkotott. Bayo a Celtic dubai edzőtáborában csatlakozik új csapattársaihoz, ezt megelőzően azonban még orvosi vizsgálatok várnak rá.

A Dunaszerdahely támadójával erősített a CelticForrás: fcdac.sk

A klubok közös megegyezése alapján nem hozzák nyilvánosságra az átigazolási díjat, ahogyan a transzfer további részleteit sem.

„Nyilvánvalóan sajnáljuk az egyik legjobb játékosunk távozását. Ugyanakkor klubként a DAC – beleértve a drukkereket is, akik szurkolása és szenvedélye folyamatosan motiválja a labdarúgóinkat – büszke lehet arra, hogy egy DAC-játékos felkeltette egy, Európában is nagy hagyományokkal rendelkező klub figyelmét.""Bayo ténylegesen megérdemelte ezt az átigazolást. A legjobbakat és egy virágzó pályafutást kívánok neki. Az átigazolás mindegyik résztvevőjének szeretném megköszönni az egész folyamat alatt tanúsított professzionális hozzáállásukat. Tudjuk, hogy meg kell erősítenünk az együttest, az elkövetkező hetekben keményen fogunk ezen dolgozni" - jelentette ki a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.