Társoldalunk:

Pánikbetegségéről és a depressziójáról vallott Buffon

2019.01.08. 21:57

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain kapusa, Gianluigi Buffon a pályafutása legnehezebb pillanatairól mesélt a Vanity Fairnek, amelyből kiderült, hogy a rutinos labdarúgó depressziós és pánikbeteg volt.

Az elmúlt évtizedek egyik legjobb kapusa hiába teljesített kiválóan a pályán, közben komoly mentális betegségekkel küzdött. A rutinos játékos szerint a Juventusnál nem volt könnyű az első időszak, mivel sokan csak Buffonra voltak kíváncsiak, Gigire nem.

Gianluigi Buffon életében voltak nehéz időszakok isForrás: DPPI/Geoffroy Van Der Hasselt

„Abban az időben úgy gondoltam, hogy nincs értelme semminek. Nehezen viseltem ezt az időszakot. Az egyik bajnoki előtt szóltam is a kapusedzőmnek, Ivano Bordonnak nem sokkal a meccs előtt, hogy Antonio Chimentit melegítse be, mivel én nagyon nem érzem jól magam. Rohamom volt, egész egyszerűen bepánikoltam, képtelen lettem volna védeni – árulta el Buffon, aki 2001-ben került Parmából a Juventushoz, ahol utána 17 évet töltött el, mielőtt Párizsba igazolt.

Buffon hozzátette a lapnak, hogy megértette, segítségre van szüksége. Meg kellett találnia az egyensúlyt a labdarúgás és a magánélete között, amely a mellette lévő embereknek köszönhetően sikerült is.