A Chelsea bizonyítékai alapján lehet, hogy rosszul döntött a videobíró

fbl Horizontal
Chelsea's Italian head coach Maurizio Sarri gestures on the touchline during the English Premier League football match between Chelsea and Southampton at Stamford Bridge in London on January 2, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kedd este a Chelsea a Tottenham vendége volt az angol Ligakupa elődöntőjének első meccsén, és 1-0-ra kikapott. Az egyetlen gólt Harry Kane szerezte egy olyan akció után, amit elsőre lesnek minősítettek, majd a videobíró szólt, hogy nem volt az, végül Kepa szabálytalansága miatt tizenegyest fújt be Michael Oliver.

Maurizio Sarri, a Chelsea olasz menedzsere a lefújás után a csapat egyik videóelemzőjének laptopjával jelent meg. A monitoron behúzták ők is a csíkot, az utolsó védő vonalában, szerintük pedig lesen volt Harry Kane, így a tizenegyeshez vezető szituációhoz el sem kellett volna jutni.

A meccsen egyébként eredetileg is lest jelzett a partjelző, de az akció ment tovább, Kane eltolta Kepa mellett a labdát, a Chelsea kapusa pedig felrúgta az angol csatárt. A videobíró videózott, Michael Oliver pedig végül tizenegyest ítélt.

Sarri és a bizonyíték:

Sarri szerint egyébként a partjelzőnek nem kellett volna jelezni, ameddig tart az akció, de azt is hozzátette, hogy az angol bírók egyelőre nem tudják használni az új rendszert.

„Nem az a lényeg, hogy les volt. A partjelző megállt, nem követte az akciót, ezzel pedig megzavarta a védőket. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor az akció végén is lehet dönteni. De ő megállt, ezzel pedig a védőknek azt jelezte, lesen volt Kane” – mondta Sarri.

Mauricio Pochettino, az ellenfél trénere is kitért a rendszerre, szerinte nagyon fura, hogy a kupákban van videobíró, de a Premier League-ben nincs, ezzel csak összezavarják a játékosokat és a bírókat is.