Társoldalunk:

Az MLSZ meghosszabbította a DVTK csatárának eltiltását

2019.01.10. 18:22

Vernes Richárd, a Diósgyőri VTK játékosa további egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

A csatárt a Kisvárda elleni december 8-án játszott mérkőzés 49. percében történt belépője miatt büntették. Vernes az eset után sárga lapos figyelmeztetést kapott, ami az ötödik volt neki a szezonban, így csapata következő bajnokiját automatikusan ki kellett hagynia, a fegyelmi bizottság elnöke ugyanakkor már december közepén jelezte, hogy előzetes vizsgálatot rendel el a szabálytalanság miatt.

Vernes Richárd egy meccset már kihagyott 2018 végénForrás: dvtk.eu

A DVTK honlapja szerint a bizottság csütörtökön hozta meg határozatát, s indoklása szerint azért büntette további egy mérkőzéses eltiltással a játékost, mert Vernes a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben nagy intenzitással, túlzott mértékű erőbevetéssel veszélyeztette ellenfele testi épségét.A diósgyőri klub a döntésre reagálva jelezte, hogy tárgyalás megtartását kéri.
Amennyiben Vernes büntetése a tárgyalás után is marad, a játékos nem szerepelhet az idei első fordulóban, február 2-án, a Mezőkövesd ellen.

A bizottság csütörtökön két mérkőzésre tiltotta el Vinícius Paulót, a címvédő MOL Vidi FC hátvédjét és egyre Leandrót, a listavezető Ferencváros védőjét a két csapat december 16-án játszott rangadóján elkövetett szabálytalanságaik miatt. A székesfehérváriak játékosa a bizottság szerint "a labda megszerzéséért folytatott küzdelemben veszélyeztette ellenfele testi épségét", Leandro pedig "egy tömegjelenetben megrúgta ellenfelét".