Társoldalunk:

Mourinhót nagyon várják korábbi klubjánál

2019.01.10. 18:29

A Manchester Unitedtől decemberben menesztett Jose Mourinho azt mondta, jelenleg nem akar hazájában edzősködni, így a Benfica üresen álló vezetőedzői posztja sem érdekli.

A Benfica múlt héten küldte el Rui Vitóriát, miután nem hozta az elvárt eredményeket. A lisszaboni csapat egyelőre a Porto és a Braga mögött a harmadik helyen áll a tabellán.

Nem kaptam ajánlatot, de ha kaptam volna, természetesen a Benfica elnökével és a klubbal tudattam volna először a döntésemet" - nyilatkozott az 55 éves szakember. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy - legalábbis ami a munkát illeti - jelenleg nem kíván visszatérni Portugáliába.

José Mourinho minden bizonnyal egy sztárcsapat ajánlatára várForrás: AFP/Oli Scarff

Luis Filipe Vieira, a Benfica elnöke állítólag nem hajlandó lemondani a sztáredzőről. Az elnök szerint a pénz nem lehet akadály, és Mourinhónak csak egy szavába kerül, és meg fognak egyezni.

Mourinho 2000-ben a lisszaboni egyesületnél kezdte edzői karrierjét, de csak kilenc meccsen irányította a csapatot, majd a Leiria, a Porto, a Chelsea, az Internazionale, a Real Madrid, ismét a Chelsea és végül az MU következett.