A ManCity fociból, Pep Guardiola sportszerűségből vizsgázott színötösre

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola commiserates with Burton Albion's English goalkeeper Bradley Collins after the League Cup first leg semi-final football match between Manchester City and Burton Albion at the Etihad stadium in Manchester, northwest England on January 9, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester City szerda este 9-0-ra legyőzte a Burton Albiont az angol Ligakupa elődöntőjének második mérkőzésén. A találkozó után a győztes csapat szakvezetője, Pep Guardiola ismét megmutatta, hogy talpig úriember.

A Manchester City óriási formában játszott a harmadosztályú Burton Albion ellen, a 9-0-ra megnyert találkozón még a kilencedik találat után is úgy mentek előre, mintha az életükért küzdenének. Számos rekordot megdöntöttek, beállítottak vagy megközelítettek. Így ők az első csapat, amelyik bármilyen angol sorozat elődöntőjében kilenc góllal tudott nyerni, a Leeds United 1967-es bravúrja után ők a másodikak az angol foci történetében, akik két egymást követő meccsen is hét vagy több gólt tudtak lőni (három nappal korábban az FA-kupában a Rotherham Unitedet verték 7-0-ra), és csak a Liverpool 1986-os Fulham elleni 10-0-s győzelme alkalmával született egy mérkőzésen nagyobb különbség a Ligakupa történetében.

Ezek után érthető lett volna, ha a győztes menedzser, Pep Guardiola semmivel sem törődve, önfeledten ünnepli a sikert. A katalán szakember azonban ehelyett a lefújás után egyesével odament a Burton Albion valamennyi játékosához, hogy kezet rázzon velük, a kilenc gólt kapó Bradley Collinsszal pedig hosszabban is elbeszélgetett – biztos, hogy jól jött neki a vigasztalás.

Collins és Guardiola a kezdőkörben:

„A Burton nagyszerű sorozatot tudhat maga mögött. Büszkék lehetnek magukra, remekül teljesítettek” – mondta Guardiola a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

A kedves szavak után viszont Guardiolának volt egy rossz híre is a Burton Albion számára: „A visszavágót is nagyon komolyan fogjuk venni” – jelentette ki az ilyennel ritkán viccelő katalán.