Társoldalunk:

Sir Alex Ferguson visszatér a Manchester Unitedhoz

2019.01.10. 10:59

Visszatér a Manchester United kispadjára Sir Alex Ferguson. A menedzser, akivel a klub legnagyobb sikereit elérte, ráadásul nem egyedül jön, olyan legendákat is hoz magával, mint Teddy Sheringham. 

Egy különleges jótékonysági meccsre állhat össze az 1999-es BL-döntőt nyert csapat: a legendás mérkőzés 20. évfordulóján újra lejátszanák a Bayern München elleni találkozót – írja a The Sun.

Micsoda győzelem, micsoda csapat volt!Forrás: DPA/AFP/Jan Nienheysen

Az angolok elképzelése szerint mindkét csapat ugyanazzal a 22 fős kerettel állna ki, mint két évtizeddel ezelőtt Barcelonában, a Nou Campban, és ugyanaz lenne a két edző is. Vagyis – ha csak egy meccsre is, de – Sir Alex Ferguson ismét a Manchester Unitedot irányíthatná, a csapat jelenlegi vezetőedzője, Ole Gunnar Solksjaer pedig játékosként venne részt a gálán, hiszen a '99-es meccsen a 95. percben épp az ő góljával nyert az angol csapat. De újra láthatnánk a pályán David Beckhamet, Cole-t és Schmeichelt is, a németeknél pedig Matthaust és Kahnt. 

Sir Alex Ferguson tavaly nyáron súlyos agyvérzéssel került kórházba, életmentő műtéten esett át, de felépülése után is szoros maradt a kapcsolata a klubbal. Annyira, hogy a december óta a ManUn megbízott vezetőedzői posztját betöltő Ole Gunnar Solksjaer meghívására nemrég részt vett a manchesteriek egyik edzésén.

A jótékonysági meccs bevételeit hátrányos helyzetű gyerekek támogatására ajánlják majd fel.