A MOL Vidi simán verte német ellenfelét

MOL Vidi FC - Ferencvárosi TC, OTP Bank Liga, 18. forduló, MOL Aréna Sóstó, Székesfehérvár, 2018.12.16.
Marko Scsepovics szerezte a MOL Vidi gólját a DVSC ellen
Vágólapra másolva!
A MOL Vidi felkészülési mérkőzésen 2-0-ra győzött a német Kaiserslautern ellen.

Az év első edzőmérkőzésére a coíni José Burgos Stadionban került sor, ahol az ellenfél a négyszeres német bajnok, jelenleg harmadosztályban szereplő Kaiserslautern volt. Marko Nikolics az első félidőben ezúttal a Tujvel - Nego, Juhász, Tóth, Tamás K. - Milanov, Nikolov, Elek, Sós - Futács, Scsepovics tizenegyet küldte fel kezdőként a pályára. A lelátón helyet foglalt mintegy száz német, és néhány magyar szurkoló is, a találkozót pedig a helyszínen tekintette a Puskás Akadémia FC vezetőedzője, Radoki János és Vanczák Vilmos is.

Juhász góljával szerzett vezetést a Vidi Forrás: Adam Cuhorka

Az első percben rögtön helyzetbe került a Vidi, Scsepovics készítette le a labdát Futácsnak, akinek ballábas lapos lövését Lennart tolta bravúrral szögletre. Az ötödik percben Tujvelnek is hárítani kellett, Biada vállalt el egy szabadrúgást 35 méterről, a kapus kiütötte az erős próbálkozást, majd a duplázást is hárította. A 13. percben Milanov szabadrúgása a sorfalról szögletre pattant, a sarokrúgást Nikolov végezte el, az év első Vidi-gólját pedig a középen remekül érkező Juhász Roland fejelte (1-0).

A 16. percben Kuhlwetter verekedett ki magának lövőhelyzetet a tizenhatos sarkánál, de nem talált kaput. A 24. perc végén egy bal oldali támadást követően Sós lövését védte bravúrral Lennert, a kipattanóra Futács csapott volna le, de másodszor is résen volt a németek kapusa. Két perccel később Mads végzett el villámgyorsan egy szabadrúgást, Biada teljesen üresen maradt, de 16 méterről a jobb kapufára gurította a labdát.

A Vidi győzelemmel kezdte a 2019-es évet Forrás: Adam Cuhorka

Fél órája tartott a mérkőzés, amikor Scsepovics futotta le védőjét, önzetlenül Futácshoz játszotta a labdát, azonban Lennertben lelassult a labda, így Kraus ki tudta azt fejelni a gólvonalról. A 42. percben a németek legveszélyesebb játékosa, Biada lőtt 14 méterről, de Tujvel magabiztosan védte a középre tartó kísérletet.

Az első félidőt követően a németek sort cseréltek, a Vidinél is csak Loic Nego maradt a pályán, így a Kovácsik - Nego, Vinícius, Mocsi, Hangya - Kovács, Berecz, Pátkai, Huszti - Elvir Hadzic, Hodzic összeállítású csapat futott ki a pályára. Jól kezdődött a második félidő is: Nego beadása után Hodzic vágta a labdát a hálóba (2-0).

Az 58. percben Jonjic jelentkezett egy 20 méteres lövéssel, Kovácsik leért a pattogós kísérletre. Ezt követően inkább mezőnyjáték folyt a pályán. A 83. percben ugyan Hodzic rúgott egy látványos gólt saját térfeléről, igaz, de a játékvezető előtte már lefújt egy szabálytalanságot. A találkozó utolsó perceiben már nem változott az eredmény, a MOL Vidi FC magabiztosan nyerte meg első felkésülési meccsét 2019-ben.

molvidi.hu