Fordított, és továbbjutott a Barca a spanyol kupában

fbl Horizontal
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates a goal during the Spain's Copa del Rey (King's Cup) round of 16 second leg football match between FC Barcelona and Levante UD, at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 17, 2019. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Levantét, így 4-2-es összesítéssel bejutott a spanyol Király-kupa negyeddöntőjébe.

A párharc első meccsén a cseresorral felálló Barcelona 2-1-es vereséget szenvedett Valenciában, így a visszavágón Erneste Valverde vezetőedző semmit sem bízott a véletlenre, és Ter Stegent, Busquetst, Piquét és Suárezt leszámítva a gálakezdőt küldte pályára.

Messi is betalált a visszavágón Forrás: AFP/Josep Lago

A Barcelona komolyan vette a meccset, és a szokásos óriási fölényt kihasználva végül magabiztosan nyert. Az első félidőben Dembélé egy percen belül két szerencsés góllal megfordította a párharcot, majd a második félidőben egy szép támadás végén Messi bebiztosította a továbbjutást.

A Barcelona ellen egyébként vizsgálatot kezdeményezett a Levante, miután állításuk szerint az első meccsen jogtalanul játszott Juan Brandáriz, ismertebb nevén Chumi, ám a katalán lapok szerint nincs ok az aggodalomra, mivel egy hónapokkal ezelőtt történt szabályváltozás értelmében a liga és a kupa eltiltásai nem függenek össze.

A meccs összefoglalóját itt nézheti meg.

Kizárhatják a Barcelonát a Király-kupából

A Real Madrid sorsára juthat a címvédő katalán csapat.