Utolsó pillanatban lőtt góllal ikszelt a Vidi

Vágólapra másolva!
A MOL Vidi 1-1-es döntetlent játszott a spanyol RB Linensével felkészülési mérkőzésen.

A spanyolországi edzőtábor második edzőmérkőzését a helyi harmadosztályban szereplő RB Linense ellen vívta a magyar bajnok, a Gibraltár mellett fekvő város stadionjában. A kezdőcsapatban ezúttal Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Huszti, Nikolov, Elek – Milanov – Scsepovics, Futács tizenegy kapott helyet.

1-1-es döntetlent játszott a Vidi a spanyol Linensével Forrás: molvidi.hu

Hazai helyzettel kezdődött a találkozó, a 6. percben Pirulo szerzett labdát a jobb oldalon, majd Mai tört kapura, a rövid sarkot célozta meg laposan, de Kovácsik leért a lövésre. A 18. percben ismét Pirulo ment el a jobb oldalon, centerezését pedig a középen üresen érkező Ahmed kapásból a hálóba vágta (1-0). A 32. percben Stopira beadását követően Elek lőtt mintegy 10 méterről, a kapu felé tartó labdát az egyik hazai védő végül szögletre mentette. A sarokrúgást Huszti végezte el, Stopirát meg is találta a labda, de a balhátvéd fejese elkerülte a kaput. Az első játékrész végéig nagyobb helyzetek már nem alakultak ki, egygólos hazai vezetésnél vonultak be az öltözőbe a csapatok.

A szünetben Fiola Attilát Vinícius Paulo, Futács Márkót Armin Hodzic váltotta. Negyed órája zajlott a második félidő, amikor Milanov játszotta a labdát Elekhez a spanyolok 16-osán belül, a középpályás sarokkal tette volna vissza azt, de végül a hátvédek és a kapus megoldották a szituációt. Egy órája tartott a találkozó, amikor Hársfalvi, Hangya, Tóth Bence, Tamás Krisztián, Réti, Berecz, Anel Hadzic, Kovács István és Elvir Hadzic is pályára lépett a kezdőcsapat tagjai helyett. A 74. percben Hangya ballábas szabadrúgása pattant szögletre a sorfalról. A 89. percben végül összejött az egyenlítés: Kovács István remek szólóját követően Hodzic egy átvétel után 10 méterről a kapuba bombázta a labdát (1-1).

Az eredmény már nem változott a lefújásig, a Vidi 1-1-es döntetlenre végzett a spanyol együttes ellen.