Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga utolsó helyén álló Szombathelyi Haladás a hivatalos honlapján tudatta, hogy a tavaszi szezonra kölcsönvette az éllovas Ferencváros portugál középpályását, a 30 éves Rui Pedrót.

A portugál futballista hazájában, a Porto akadémiáján nevelkedett, majd a felnőtt csapat keretébe került, de csak egy Ligakupa-mérkőzésen kapott lehetőséget – így kölcsönben a portugál első osztályú Estrela da Amadora majd a második ligás Portimonense, Gil Vicente és a Leixoes együttesében szerepelt.

2011-ben nem hosszabbított szerződést a Portóval, három évig a román első ligás CFR Clujban futballozott, rögtön az első idényében bajnok lett a kolozsvári csapattal.

A portugál Rui Pedro kevés lehetőséget kapott a Ferencvárosban Forrás: haladas.hu

A következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepelhetett, a Sporting Braga elleni hazai csoportmeccsen pedig mesterhármast lőtt. 2014-ben hazatért, és két évre az Académica Coimbrához szerződött.

A 2016/17-es idényt már a bolgár élvonalbeli CSZKA Szófiánál töltötte, ahol ezüstérmet szerzett – 2017 nyarán érkezett hazánkba, az FTC-hez. Első szezonjában hatszor volt kezdő, kétszer csere a Fradiban, az ősszel viszont csupán egy alkalommal, csereként lépett pályára.

A különböző korosztályos válogatottakban 65 meccsen 20 gólt szerzett.