Vágólapra másolva!
A tizenkétszeres grúz válogatott védő, Lasha Dvali a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Ferencvároshoz igazolt. Az NB I listavezetője pénteken jelentett be legutóbb a Pogon Szczecint erősítő 23 éves labdarúgó szerződtetését.

A Ferencváros szerződtette a lengyel élvonal ötödik helyén álló Pogon Szczecin játékosát, Lasha Dvalit. A 191 cm magas, 23 éves, ballábas védő középhátvédként, balbekként és védekező középpályásként is bevethető, az Ekstraklasában ebben a szezonban 13 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt és egy gólpasszt is jegyzett – számolt be a Fradi.hu.

Lasha Dvali nagy csatában Thomas Müllerrel Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Lasha Dvali Grúziában, Tbilisziben született 1995. május 14-én. Itt kezdett el futballozni is, első profi klubja azonban a lettországi Skonto lett, amelyhez 18 éves korában igazolt. Innen Angliába, a Readinghez szerződött, ám a szigetországi klub rögtön visszaadta kölcsönbe a védőt. A következő szezont is kölcsönben töltötte, ezúttal a török Kasimpasánál.

Szerződése lejártával egy rövidebb német kitérőt követően a lengyel Slask Wroclawhoz igazolt, ahol alapemberré vált. Ezt követően fél évig kölcsönben Kazahsztánban is játszott,

az előző másfél évet pedig ismét Lengyelországban töltötte, ám ezúttal már a Pogon Szczecin játékosaként futballozott.

Lasha Dvali aláírt a Ferencvároshoz Forrás: fradi.hu

Összesen 80 mérkőzésen lépett pályára a lengyel élvonalban, a legtöbbször középhátvédként, de előfordult, hogy szélső védőt vagy védekező középpályást is játszott. Végigjárta a korosztályos grúz válogatottakat, majd

a felnőtt nemzeti csapatban 19 évesen Németország ellen mutatkozott be.

Az FTC legújabb igazolása góljainak többségét fejjel szerezte, de akkor sem esik kétségbe, ha lábbal kell befejezni egy helyzetet. Erről tesz tanúbizonyságot az alábbi felvétel is:

A pogonsport.net szerint Dvali ára ötszázezer euró volt,

melyet két részletben kell kifizetnie a Fradinak. A védő már csatlakozott a törökországi Belekben edzőtáborozó FTC-hez, így a csapattal készülhet a bajnoki folytatásra.