A Real Madrid legjobb góllövője nem a Real Madridban játszik

SD Huesca v Rayo Vallecano - La Liga SD Huesca Rayo Vallecano La Liga Raul de Tomas
Raul de Tomas celebrates goal with teammates during the match between SD Huesca against Rayo Vallecano at Alcoraz Stadium in Huesca, Spain on September 14, 2018. (Photo by Jose Breton/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid virtuális házi góllövőlistáját nem Karim Benzema vezeti.

Cristiano Ronaldo távozásával a gólok is távoztak Madridból, 20 forduló után ugyanis a hétgólos Benzema számít a csapat legeredményesebb játékosának. Ennél is beszédesebb, hogy őt Gareth Bale, és a középhátvéd Sergio Ramos követi a sorban négy góllal. Bale állandóan sérült, Vinícius még csak 18 éves, Marco Asensio alig játszik, Lucas Vázquez szintén, és itt el is fogytak a Real lehetőségei, ami a támadószekciót illeti. Vagy mégsem?

Raúl De Tomás (9-esben) nyolc gólt lőtt az idei bajnoki szezonban Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az AS vette fel a dolgot még a hét elején, hogy a Real legjobb góllövője nem is a Realben játszik, hanem a Rayo Vallecanóban. A madridi születésű 24 éves Raúl De Tomás - aki nyolc gólt lőtt az idei bajnoki szezonban - 10 éves korában került a Realhoz, és jelenleg is élő szerződése van a klubbal, ami 2023-ig szól, de már zsinórban második éve a Rayónál játszik kölcsönben. A nyári alapozást a Realnál töltötte, de Mariano Díaz érkezésével újra felkínálták neki a lehetőséget a kölcsönjátékra, amit ő gondolkodás nélkül el is fogadott. "Lopetegui azt akarta, hogy maradjak, de én nem az a fajta játékos vagyok, aki képes végigpadozni egy teljes szezont" - magyarázta a döntését Tomás, aki első Rayós szezonjában 32 meccsen 24 gólt lőtt a másodosztályban.

A madridi újság megjegyzi, hogy esély sincs arra, hogy Tomás még a téli átigazolási szezonban visszatérjen a Realhoz, mivel a szerződés aláírásakor a Rayo nem volt hajlandó elfogadni ezt az opciót. Azt viszont igen, hogy a játékos nem lép pályára az anyaegyesülete ellen, így Tomás kihagyta a decemberi Real-Rayo bajnokit, ahogy az áprilisi Rayo-Realt is ki fogja.

Tomás tehát legkorábban nyáron térhet vissza a Realhoz, és elnézve a csapatot, szükség is lesz rá.