Társoldalunk:

Balotelli: Marseille vagy visszatérés a Premier League-be

2019.01.22. 21:57

Olasz sajtóértesülések szerint a Premier League-ben szereplő West Ham United Mario Balotellivel pótolná a Kínába készülő sztárcsatárát, az osztrák Marko Arnautovicot. Ezzel szemben a francia sajtó arról ír, hogy az olasz támadó tavasszal az Olympique Marseille kölcsönjátékosa lesz. 

Sokáig úgy tűnt, hogy a Nizzában kegyvesztett olasz csatár az Olympique Marseille játékosa lesz, azonban a West Ham United érdeklődése még meghiúsíthatja az üzletet. A londoni klubnak égető szüksége lenne egy gólerős támadóra, ugyanis a csapat egyik legjobbja, az osztrák válogatott Marko Arnautovic 45 millió font ellenében hamarosan a kínai Kuangcsou Evergrande játékosa lesz.

Balotellinek is jót tenne a váltás, ugyanis az előző két szezonban 51 bajnoki mérkőzésen 33 gólt szerzett, azonban az új vezetőedző, Patrick Vieira kinevezése óta egyáltalán nem találja önmagát. Az őszi szezonban tíz mérkőzésen kapott lehetőséget, és csak egy gólpassz áll a neve mellett.

Ha Marióról van szó, legszívesebben a falhoz vágnám, esetleg a gallérjánál fogva fellógatnám egy fogasra, de már nem vagyok játékos, így nem tehetem meg" - nyilatkozta az Arsenal korábbi legendás középpályása, aki tisztában van Balotelli értékeivel, de egyelőre nem találja vele a hangot.

Mario Balotelli mintha elfelejtett volna futballozniForrás: AFP/Valery Hache

Ha a West Ham United megszerzi Balotellit, akkor az Olympique Marseille fél év alatt kétszer is lemaradhat a 36-szoros olasz válogatott csatárról.

Tavaly nyáron úgy tűnt, Balotelli távozik Nizzából miután lejárt a szerződése. Azonban a Marseille és a játékos képviselői nem tudtak megegyezni, Balotelli pedig úgy döntött, akkor marad még egy szezont a Nice-nél.

A francia L'Equipe sportlap keddi híre szerint a 28 éves játékos már mindenben megállapodott a marseille-i klubbal, melynél szerdán várják orvosi vizsgálatra, majd ezt követően az idény végéig szóló szerződést ír alá.