Társoldalunk:

Nagyon nehéz helyzetbe került a Barca a Király-kupában

2019.01.23. 23:24

A Barcelona 2-0-s vereséget szenvedett a Sevilla vendégeként a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első meccsén. A Barcelona érthetetlen felállásban játszott: Valverde jobbhátvédet állított a bal szélre, a csatársor pedig így nézett ki: Malcom, Boateng, Alena. Ehhez képest Suarez és Coutinho a kispadon ült, Messi ott se. A kérdés csak az: ha ennyire nyűg a kupa, miért akartak továbbjutni az előző körből?

A felforgatott összeállításban pályára lépő Barcelona nem játszott látványos meccset Sevillában, főleg mezőnyjáték folyt, a csapatok célja elsősorban a kockázatvállalás minimalizálása volt.

Főleg mezőnyben gyűrték egymást a csapatokForrás: AFP/Cristina Quicler

A második félidőt aktívabban kezdte a Sevilla, és az 58. percben egy bal oldali beadás után Sarabia meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Ernesto Valverde vezetőedző azonnal reagált a gólra, és behozta Suárezt, valamint Coutinhót.

A cserék nem hoztak változást a Barcelona játékába, sőt, a 76. percben Ben Yedder belőtte a Sevilla második gólját, ezzel nehéz helyzetbe hozva a katalánokat a visszavágóra, amelyet egy hét múlva, január 30-án játszanak 21.30-as kezdettel.

Ben Yedder egyébként a gólját a hétfőn repülő-szerencsétlenségben eltűnt Emiliano Salának ajánlotta.

Összefoglaló ITT.