Újraindult a kutatás a focistával eltűnt kisgép után

Emiliano Sala
Nantes' Argentinian forward Emiliano Sala reacts during the French L1 football match between Nantes and Caen at the La Beaujoire stadium in Nantes, western France, on August 25, 2018. (Photo by SEBASTIEN SALOM GOMIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A terveknek megfelelően csütörtökön reggel újraindult annak a kisrepülőgépnek a keresése, amely az angol élvonalbeli bajnokságban szereplő Cardiff City labdarúgócsapatának friss igazolásával, Emiliano Salával a fedélzetén tűnt el a radarképekről hétfőn este a La Manche-csatorna felett.

„Megkezdjük a part menti légi keresést Burhou, Casquets, Alderney felett, valamint a Cherbourg-félsziget északi partján és Jersey északi részén, majd vissza Sarkba” – írta Guernsey rendőrsége a közösségi oldalán, miután szerdán este közölte, hogy a kilenc órán át folytatott keresés aznap nem hozott eredményt, s a sötétedés miatt csak másnap reggel folytatják. A 28 éves argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába, de az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

Hétfőn este mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények miatt. Kedden reggel brit és francia csoportok közösen folytatták a kutatást, délig több mint ezer négyzetméteres területet vizsgáltak át, ám nem találták meg a repülő nyomait, így szerdán reggel tovább kerestek a mentőegységek.

A játékost múlt héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff. Sala eltűnésének hírére a francia szövetség elhalasztotta a Nantes szerdára tervezett Francia Kupa-mérkőzését, a legjobb 32 között a harmadosztályú Entente Sannois-Saint Gratien lett volna az ellenfél.