Társoldalunk:

Neymar ne lepődjön meg, ha keményen bánnak vele

2019.01.25. 21:09

Szerdán este a Paris Saint-Germain 2-0-ra legyőzte a Strasbourgot a Francia Kupában. A párizsi csapat sztárja, a brazil Neymar a 60. percben sírva hagyta el a pályát, miután egy szerencsétlen mozdulat során aláfordult a bokája. A brazil klasszist egész mérkőzésen faragták. A vendégek tunéziai játékosa, Moataz Zemzemi gyors egymásutánban háromszor is megrúgta, Neymar azonban egy szemtelen csellel elégtételt vett rajta. A Strasbourg edzője szerint természetes, hogy Neymart faragják, és csak azt kapja, amit érdemel.

Anthony Goncalves, a Strasbourg játékosa szerint Neymart pont azért rugdossák, mert a fölösleges cseleivel hergeli az ellenfelet.

Neymarnak ilyen a stílusa, de ne lepődjön meg, ha keményen bánnak vele. Egy nagyszerű játékos, tisztelem őt, élvezze, amit csinál, de nem sírdogáljon, ha a földre kerül."

Neymar nemelőször került az áldozat szerepébeForrás: AFP/Nicolas Tucat

Thierry Laurey, a Strasbourg vezetőedzője is hasonlóan vélekedett.

„Érthető, ha a játékosaimnak elegük lett abból, hogy Neymar gúnyolja őket. Persze, a játékvezetőknek védelmet kell biztosítaniuk, de mindennek van határa. Ha valaki a hátával a passzol, az megalázó és következményekkel jár.

A PSG csütörtöki közleménye szerint Neymar fájdalmas sérülést szenvedett. Az azonban csak a későbbi vizsgálatok során derül ki, mennyit kell kihagynia.