Társoldalunk:

Aláírt az olasz klubhoz az egymillió eurós magyar focista - videó

2019.01.26. 17:29

Az átigazolási ügyekkel foglalkozó olasz újságíró, Gianluca Di Marzio egy fotóval alátámasztva számolt be a hírről, miszerint Schäfer András, az MTK fiatal középpályása aláírta szerződését az olasz élvonalbeli Genoa labdarúgócsapatánál. A magyar csapatnál már el is búcsúztak a játékostól. 

Az MTK szombaton a hivatalos honlapján tudatta, hogy eladta a 19 éves futballistát az olasz klubnak. Di Marzio szerint a Genoa egymillió eurót fizet az MTK-nak Schäferért, aki péntek reggel esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.

A labdarúgó a Genoa vezérigazgatója, Giorgio Perinetti és a menedzsere, Pataky Tibor társaságában írta alá a szerződését.

Schäfer András a Genoa együtteséhez igazoltForrás: gianlucadimarzio.com

Az MTK-nál pedig egy kis meglepetéssel búcsúztak a középpályástól, aki láthatóan elérzékenyült a csapattársak „akcióján." Kanta József csapatkapitányként néhány mondattal külön is elköszönt tőle, majd átadta a csapat ajándékát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Így búcsúzott a csapat Séfitől. @andras_schafer #mtkbudapest #schafer #mtkbudapest

mtklabdarugas (@mtklabdarugas) által megosztott bejegyzés,

A szombathelyi Schäfer András évek óta a Sándor Károly Akadémia növendéke volt, mielőtt 2017 januárjában csatlakozott a felnőtt kerethez. Négy hónappal később, alig 17 évesen már bajnokin is bemutatkozott az élvonalban, gyorsan megmutatta, mekkora potenciál rejlik benne. Nem meglepő, hogy a következő szezontól kezdve egyre inkább alapembernek számított, így a legutóbbi őszi idényben is, amelyben 14 meccs jutott neki, s egy gólt szerzett.