Társoldalunk:

Hiába focizta le a Lazio C. Ronaldóékat, a Juve nyert Rómában - videó

2019.01.27. 22:29

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnap esti rangadóján hiába játszott kiválóan 74 percig a Lazio és állt közel a nagy megelepetéshez, végül 2-1-re kikapott a Juventustól, így a torinói sztárcsapat továbbra is veretlen a Serie A-ban. 

Az első félidőben meglepetésre a Lazio sokkal jobban játszott az esélyesebb riválisánál, a római együttes sorra dolgozta ki a helyzeteket, miközben a Juventus teljesen veszélytelenül játszott, Cristiano Ronaldo pedig mintha a pályán sem lett volna.

A 12. percben Wallace fejelhetett hét méterről, senkitől sem zavartatva, de inkább vállal érte el a labdát, így nagyon nem lett jó a próbálkozás. A folytatásban is adódtak kisebb lehetőségei a Laziónak, amely megnyomta az első félidő végét: előbb Marco Parolo erős lövését védte nagy bravúrral Wojciech Szczesny, majd Ciro Immobile emelése után Daniele Rugani tudott menteni a gólvonal előtt.

Cristiano Ronaldo csak szenvedett a Lazio ellenForrás: AFP/Andreas Solaro

Sokat elmond az első játékrészről, hogy a Juvénak kapura lövése sem volt, míg a Lazio ötször próbálkozott, ráadásul a torinói gárda sérülés miatt még Leonardo Bonuccit is elvesztette. Ám hiába voltak meg a lehetőségei a római csapatnak, gólt nem sikerült szereznie, így gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidő is nagy Lazio-helyzettel kezdődött, de Luis Alberto lövése a tizenhatos vonaláról centikkel elment a jobb kapufa mellett. A folytatásban próbált váltani a Juventus, de a kapura továbbra sem volt veszélyes, illetve így több területe lett a hazai csapatnak. A Lazio pedig ezt ki is használta az 59. percben, igaz ehhez kellett a Juventus játékosa, Emre Can is, aki a hazai szögletet követően a saját kapujába talált be.

Emre Can a saját kapujába talált beForrás: AFP/Andreas Solaro

Három perccel később akár a meccset is lezárhatta volna Lazio, de Immobile 14 méterről hatalmas helyzetben kapu fölé tekert, majd Luis Alberto lövése talált kis híján utat a kapuba. 

A Juventus a 74. percben lőtt először kapura a mérkőzésen, és azonnal egyenlíteni is tudott, a kihagyott Lazio-helyzetek megbosszulták magukat: a Thomas Strakosháról kipattanó labdát Joao Cancelo lőtte a hálóba. 

És itt még nem volt vége a hazai rémálomnak, a Senad Lulic lerántása után megítált büntetőt Cristiano Ronaldo váltotta gólra a 88. percben, így a Juventus ha szerencsével is, de ismét nyerni tudott, és már 11 ponttal vezet a Napoli előtt.