Társoldalunk:

Virtuóz norvég támadót igazolt a Fradi focicsapata

2019.01.28. 17:09

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata mindenben megállapodott a norvég Tokmac Chol Nguennel, a 25 éves játékos a hazája élvonalában szereplő Strömsgodsettől érkezett az NB I éllovasához.

A korábbi norvég utánpótlás-válogatott futballista korábbi csapata színeiben 91 meccsen lépett pályára, melyeken 19 gólt és 17 gólpasszt jegyzett – számolt be a fradi.hu. Nguen elsősorban szélső támadóként, támadó középpályásként bevethető, de sokoldalúsága miatt szinte a pálya minden területén játszatták már edzői.

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgócsapata mindenben megállapodott a norvég Tokmac Chol NguennelForrás: youtube

Az előző két szezonban alapembere volt a Strömsgodsetnek, amellyel tavaly bejutott a Norvég Kupa döntőjébe. A norvég bajnok futballista remek szezonokon van túl, a bajnokságban és a kupában az előző három évben rendkívül eredményes volt. Sajtóhírek szerint a focistáért 400 ezer eurót fizetett a Ferencváros a kenyai születésű, de norvég állampolgár támadóért, akit egyébként 800 ezer euróra taksálnak. 

Az első magyarországi interjúját a FradiMédiának adta - ebben erősségeiről, sokoldalúságáról és az itt tapasztalt első élményeiről is beszélt.