Társoldalunk:

A pénzét követeli a magyar fociválogatott korábbi kapitánya

2019.01.29. 18:45

Várhidi Péter, az NB II-es Mosonmagyaróvár korábbi vezetőedzője beperelte volt klubját, mert szerinte a klub elmaradt bérével tartozik neki. Ő és ügyvédje kezdeményezték a klubot működtető vállalkozás felszámolását is. A mosonmagyaróváriak elnöke, Drescher Ottó szerint mindent kifizettek a volt trénernek, amiben előzetesen megállapodtak – számolt be a Kisalföld.

Várhidi Péter mintegy másfél évig volt az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője, 2017 nyarától tavaly október közepéig irányította a kék-fehér együttest. Ekkor azonban kenyértörésre került sor közte és a klub között, és Várhidi távozott a Lajta partjáról.

„Magam sem tudom, szakmailag miért kerültem ellentétes álláspontra az elnök úrral, aki addig egyetértett velem. Én mindent megtettem a klubért, Mosonmagyaróvárért, de mégsem kellettem" – nyilatkozta korábban a lapnak a volt szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, szerinte nem volt korrekt a búcsú.

A klub nem teljesítette, amit kell egy határozott idejű szerződés esetében. Éppen ezért megbíztam dr. Horváth Gábor ügyvédet, hogy képviselje az érdekeimet a klubnál" – tette hozzá az azóta Ózdon utánpótlás-igazgatói munkát vállaló szakember.

Mivel úgy hallották, máris a bíróság elé került a vita, megkeresték Várhidi Péter ügyvédjét.

„Valóban bírósági szakaszába érkezett az ügy, s ügyfelem ki nem fizetett bére miatt kezdeményeztük a klubot működtető vállalkozás felszámolását is" – mondta el dr. Horváth Gábor.

Várhidi Péter, az NB II-es Mosonmagyaróvár korábbi vezetőedzője beperelte volt klubját, mert szerinte a klub elmaradt bérével tartozik nekiForrás: Kisalföld

A döntésre természetesen még várni kell, már csak azért is, mert mosonmagyaróvári részről vitatják a bér elmaradását.

„A klub képviselője időközben – szerinte – bizonyítékot csatolt be arra vonatkozóan, hogy megtörtént az elmaradt bér kifizetése. Ennek figyelembevételével tesszük meg az általunk legmegfelelőbbnek tartott törvényes jogi lépéseket, meghagyva annak a lehetőségét, hogy ha úgy alakul, az elmaradt bért kifizethesse ügyfelemnek a másik fél" – tette hozzá dr. Horváth Gábor, akit megkérdeztek arról is, hogy mekkora összegről vitáznak a felek, ám ügyfele felhatalmazása nélkül ezt az ügyvéd nem árulhatta el.

A vita kapcsán természetesen megkereste a lap a másik felet is. Drescher Ottó, a mosonmagyaróvári klub elnöke így reagált:

„Vitatjuk a korábbi vezetőedző bérének elmaradását, mindent kifizettünk Várhidi Péternek, amiben megállapodtunk. Az erről szóló bizonyítékokat csatoltuk is a bíróságnak" – szögezte le a sportvezető, aki hozzátette:

„Várhidi Péter nemcsak a bíróságon, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is feljelentett bennünket, ám a testület fegyelmi bizottsága az oda is benyújtott bizonyítékok alapján már el is utasította a volt vezetőedzőnk keresetét. Biztos vagyok benne, hogy a bíróságon is hasonló döntés születik" – tette hozzá Drescher Ottó.