Nagyon elverték a Juventust az Olasz-kupában

fbl Horizontal
Atalanta's Colombian forward Duvan Zapata (C) celebrates scoring with teammates during the Italian Tim Cup round of eight football match Atalanta Bergamo vs Juventus on January 30, 2019 at the Atleti Azzurri d'Italia stadium in Bergamo. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atalanta 3-0-ra legyőzte, így búcsúztatta a Juventust az Olasz-kupa negyeddöntőjében.

A bergamói csapat a megsérült Chiellini helyett csereként pályára lépő Cancelo óriási egyéni hibáját kihasználva a 37. percben került előnybe Timothy Castagne góljával, majd két perccel később Duvan Zapata talált be. A Juventusnak - amelynek az első félidőben kaput eltaláló lövése sem volt - kis túlzással esélye sem volt a meccsen.

Duvan Zapata (középen) jelenleg az egyik legjobb formában lévő támadó Európában Forrás: AFP/Miguel Medina

A 86. percben az elképesztő formában futballozó Zapata lőtt még egy gólt (ezúttal De Sciglio hibázott nagyot egy hazaadásnál), így lett kiütéses 3-0-s hazai győzelem a vége. A kolumbiai csatár december óta 18 Atalanta-gólban vállalt szerepet 17 gól és egy gólpassz formájában.

A Juventusnak ez volt az első veresége az idei szezonban, amelyet nem a Bajnokok Ligájában szenvedett el, és az első meccs, amelyen nem szerzett gólt.

Az Atalanta az elődöntőben az Inter-Lazio párharc győztesével játszik.