A Bayernből erősít a kínai bajnokság egyik leggyengébb csapata

Media: Bayern's Wagner before departure after China to Tianjin Teda. Premier League Sport Sports jersey 19 professional footballer season 2018 MATCH 18 database DFL men Bundesliga ball sports 1st league league match FOOTBALL football player club dress Clu
PHOTOMONTAGE: Media: Bayern's Wagner before departure after China to Tianjin Teda. Archive photo; Bundesliga, 7.matchday, matchday07, Bayern Munich M) - Borussia Monchengladbach (MG) 0- Sandro WAGNER (FC Bayern Munich), reserve player, bench, supplement player, action, single image, single motif, half figure, half figure, football third on 06.10.2018 in Munich ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY US PHOTOGRAPH AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI VIDEO. ¬ | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A kínai csapatoknak már annyira jól megy, hogy európai sztárklubokból visznek válogatott játékosokat. A legújabb érkező a Bayern Münchent hagyta el a Tiencsin Tedáért.

A Bild információi szerint Sandro Wagner potom ötmillió euróért igazolt a kínai élvonalbeli bajnokság előző kiírásában tizenhatból a tizennegyedik helyen végző, azaz éppen csak bentmaradó csapathoz.

Sandro Wagner messzire került a Bundesligától Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A Bayern-nevelés Wagner éppen egy éve, 2018 januárjában 13 mllió euróért költözhetett haza Hoffenheimből. A Bayernben azonban nem sok sót evett meg a nyolcszoros válogatott csatár: összesen 21 tétmérkőzésen lépett pályára, de Niko Kovac érkezésével még az addigi szerény mutatót is sikerült lentebb tornázni, miután hét meccsen mindössze 138 perc bizonyítási lehetőséget kapott a horvát szakembertől.

Tavaly nyáron, azok után, hogy a selejtezősorozatban öt gólt szerzett, kimaradt a német válogatott vb-keretéből, amin annyira megsértődött, hogy lemondta a válogatottságot.

Kínában újra német edzője lesz Uli Stielike személyében, és nem csak a játékra, de a pénzre sem lesz gondja: a Bild információi szerint az első évben 7,5 millió eurót, míg 2020-ban már ennek is a dupláját fogják a számlájára utalni.