A Haladástól igazol kapust a Juventus

The New Juventus Logo Is Shown On The 2018-19 Season T-shirt Juventus Juventus serie a Juventus football club Juventus cristiano ronaldo cristiano ronaldo ronaldo Juventus ronaldo Juventus t-shirt sales Juventus t-shirt sales football sales
The new Juventus logo is shown on the 2018/2019 season t-shirt of the new purchase Cristiano Ronaldo. Thanks to his purchase, sales of Juventus t-shirts have doubled, on January 2019 (Photo by Mairo Cinquetti/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Tuttomercatoweb értesülése szerint az olasz rekordbajnok Juventus szerződteti a Haladás U16-os válogatott kapusát, Senkó Zsombort.

A Nemzeti Sport Online részleteket is megtudott az átigazolással kapcsolatban. Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője elmondta, a Juventus valóban próbajátékra hívta a 195 centiméter magas kapust, akit el is engedték.

Hozzátette, hogy nem érkezett hivatalos ajánlat Torinóból, de az NSO olaszországi forrásból megtudta, a Juve nem is tesz ajánlatot, mert amatőr státuszú labdarúgó esetében nincs szükség a két klub megállapodására. A Juventus nevelési költségtérítést fog fizetni a Haladásnak és a játékos másik korábbi klubjának, a Zalaegerszegnek.

Senkó Zsombor (jobbról a második) az utánpótlás válogatottban Forrás: mlsz.hu

A Juventus két és fél éves profi szerződést ajánlott Senkónak, és az U16-os válogatott játékos ezt alá is írta.

Mivel a labdarúgó nem töltötte be a 18. életévét, a szerződtetéséhez a FIFA jóváhagyására van szükség. A Juventus már kikérte a szükséges papírokat, a klub kéthetes átfutási időre számít, akkor válik hivatalossá az átigazolás, és ezt követően a tavasszal Senkó már a Juve korosztályos csapatában szerepelhet.

Nem Senkó az első, aki a Haladástól olasz topklubhoz kerül, Tamás Krisztián 2011-ben szintén a szombathelyiek U16-os csapatából szerződött a Milan utánpótlásába.