Vágólapra másolva!
Csütörtök este az Olasz Kupa negyeddöntőjében a Lazio gólnélküli rendes játékidőt követően Ciro Immobile 108. percben szerzett góljával vezetést szerzett Internazionale ellen a Giuseppe Meazza Stadionban, azonban Mauro Icardi a hosszabbítás 125. percében büntetőből egyenlített, majd jöhetett a tizenegyespárbaj, amit a fővárosi csapat 4-3-ra megnyert, így a Lazio bejutott a legjobb négy közé, ahol az AC Milan lesz az ellenfele.

A két csapat legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat az Inter nyert meg - egy döntetlen mellett - így a milánói csapat volt a mérkőzés esélyese. Ennek ellenére az első félidőben a Lazio akarata érvényesült. A vendégek a 28. percben megszerezhették volna a vezetést, de Luis Alberto 14 méterről leadott lövése csemege volt Samir Handanovicnak.

Két perccel később a Lazio legnagyobb sztárja, Ciro Immobile csapott le egy kipattanóra, a közeli lövésénél az Inter szlovén kapusának már bravúrt kellett bemutatnia.

Samir Handanovic megbabonázta a Lazio játékosait Forrás: AFP/Miguel Medina

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Az 52. percben Luis Alberto tekerését Handanovic akrobatikus mozdulattal szedte ki a bal felső sarokból, majd a szöglet után Lucas Leiva kapáslövésébe kapott bele kézilabda-kapusokat megszégyenítő reflexmozdulattal.

Az Inter első lehetőségére a 62. percig kellett várni.

A portugál Joao Mario távoli lövését Thomas Strakosha csak kipaskolni tudta, az lecsorgó labdára érkező Antonio Candreva viszont hét méterről kapu fölé lőtt.

Az Inter óriási helyzeteket puskázott el a második félidőben Forrás: AFP/Miguel Medina

Három perccel később Candreva akarta jóvátenni óriási hibáját, de a távoli bombája elkerülte Strakosha kapuját. A folytatásban támadásban maradt az Inter, a Lazio játékosok pedig szorgosan gyűjtögették a sárga lapokat a taktikai faultokért. A 77. percben újabb milánói helyzet maradt ki. Matteo Politano beadása után Matias Vecino fejelt hét méterről fölé.

A 89. percben eldönthette volna a meccset a Lazio.

Egy kontratámadás végén Immobile ugratta ki a csereként beálló Felipe Caicedót, az ecuadori játékos ziccerét azonban Handanovic elképesztő bravúrral kipiszkálta a bal alsó sarokból. A hosszabbításra is maradt egy bravúrja a szlovén kapusnak, Immobile bombáját ujjheggyel tolta szögletre. Az Inter kapusának teljesítményét látva a Lazio edzője, Simone Inzaghi a haját tépte.

A slusszpoén az Interé lehetett volna.

A 94. percben Politano elé pattant egy lecsorgó labda, a közeli lövésébe Strakosha belevetődött, a kipattanóra viszont Lautaro Martinez érkezett, de az argentin játékos hat méterről nem találta el az üresen tátongó kaput, így jöhetett a hosszabbítás.

Az első felvonásban az Inter irányította a játékot. A 97. percben büntetőt reklamáltak a hazaiak, mivel úgy látták, hogy Milinkovics-Szavics két kézzel ellökte a fejelni készülő Mauro Icardit, azonban a mérkőzést vezető Rosario Abisso megtanácskozta az esetet a videobíróval, és nem ítélt tizenegyest.

A fordulás után megszerezte a vezetést a Lazio.

Caicedo kényszerítőzött Immobilével, majd az olasz válogatott támadó két védő szorításában, 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Ciro Immobile gólöröme korainak bizonyult Forrás: AFP/Miguel Medina

Azonban a meccsnek még nem volt vége. A 122. percben Milinkovics-Szavics a tizenhatos vonalán elkövetett egy véleményes szabálytalanságot, a játékvezető pedig videózás után a büntetőpontra mutatott. A labda mögé Mauro Icardi állt, és a bal alsó sarokba lőtt.

A tizenegyespárbaj első körét sikerrel vette mindkét csapat. A második körben az argentin Lautaro Martinez lövését Strakosha hárította, de Handanovic is kiütötte Riza Durmisi kísérletét. A harmadik sorozatban Icardi szemtelenül panenkezott, és a laziós Parolo sem hibázott. A negyedik körben sem hibáztak a játékosok, majd

az utolsó sorozatban belga Radja Nainggolan bombáját kiütötte a középen maradó Strakosha, míg a Lazio brazil csapatkapitánya, Lucas Leiva higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt,

így a fővárosi csapat bejutott az Olasz Kupa elődöntőjébe, ahol az AC Milan lesz az ellenfele.

Olasz Kupa, negyeddöntő:
Internazionale-Lazio 1-1 (0-0, 0-0, 0-1) - tizenegyesekkel 3-4

Az elődöntő már oda-visszavágós lesz, a mérkőzések hivatalos időpontja február 27. és április 24. A döntőt május 15-én a római Olimpiai Stadionban rendezik.