20 millió font elég volt az átigazolási rekordhoz az utolsó napon

2018 MLS Cup - Portland Timbers v Atlanta United GettyImageRank2 SPORT Soccer Major League Soccer
Miguel Almiron lett az utolsó nap rekordere
Vágólapra másolva!
Kevesebb mint a felét költötték a klubok a Premier League-ben a januári átigazolási időszakban annak, mint tették azt egy évvel korábban. Az utolsó napon az összes igazolásra költöttek a csapatok 50 millió fontot, míg az egész hónapban 180 millióig ment fel a számláló.

Csak érzékeltetésképpen, egy évvel korábban az utolsó napon még 150 milliót költöttek a csapatok, egész hónapban pedig 430-at.

Az utolsó napon a Newcastle döntött klubrekordot, 20 millió fontot adtak az Atlantának a paraguayi Miguel Almironért, a Wolverhamton az Atlético Madrid védőjét, Jonny Castro Ottót igazolta le 15 millióért, a Manchester City a Hajduk Splitnek fizetett hétmilliót Ante Palaversáért, aki ment is vissza kölcsönbe a Hadjuk Splithez.

Miguel Almiron lett az utolsó nap rekordere Forrás: AFP/2018 Getty Images/Kevin C. Cox

Az utolsó napon a Leicester kölcsönvette a Monaco belga játékosát, Youri Tielemanst, a Liverpool állandó kölcsönembere Lazar Markovic a Fulhamben kötött ki, a Crystal Palace a Chelsea-től vette kölcsön Michy Batshuayit, míg Peter Crouch a Stoke-tól visszatért a PL-be, a Burnley csapatához.
Érdekesség, hogy a harmadosztályban szereplő Sunderland négymillió fontot fizetett a Wigannek Will Griggért.

A Tottenham tartotta magát a nyári formájához, egyetlen játékost sem igazolt Mauricio Pochettino csapata, ahogy tette ezt most a Liverpool, a Manchester United, az Everton és a Southampton is.

A visszafogott költés elsősorban annak köszönhető, hogy a hat nagy csapat nem igazán aktivizálta magát, nem volt igazi elérhető érték a piacon, és

a kisebb klubok is annyira stabilak pénzügyileg, hogy nincsenek rászorulva, hogy eladják a legjobbjaikat.


A meg nem valósult üzletek között is van pár érdekes. Az Arsenal lemaradt Ivan Perisicről és Yannick Carrascóról. Az Everton 30 millió euróért sem adta a Paris Saint-Germainnek Idrissa Gueyét, és maradt a Chelsea-nél Danny Drinkwater és Gary Cahill is, noha utóbbit állítólag a Juventus, a Monaco és a Fulham is vitte volna. A Chelsea U17-es világbajnokát, Callum Hudson-Odoit nagyon akarta a Bayern, a játékos is ment volna, de végül nem jött össze a 35 millió fontos üzlet.

A legnagyobb átigazolás így is a Chelsea-é lett, Christian Pulisic 58 millió fontot ért meg a Kékeknek, de nyárig kölcsönben marad a Borussia Dortmundnál az amerikai játékos. Gonzalo Higuaínt első körben kölcsönvette a Chelsea, nyáron 36 millió euróért igazolhatják le végleg.

(BBC)