Társoldalunk:

Hiába duplázott C. Ronaldo, otthon kapott pofont a Juve az újonctól - videó

2019.02.02. 22:30

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójának szombat esti összecsapásán hiába duplázott Cristiano Ronaldo, a Juventus 3-1-es vezetésről játszott döntetlent az újonc Parma ellen (3-3), míg a Napoli visszavágott a Sampdoriának.

A Juventus hatalmas fölényben játszott az első félidőben, a 75 százalékos labdabirtoklás mellett kilenc alkalommal próbálkozott kapura lövéssel. Ennek ellenére a 36. percig kellett várniuk a hazai szurkolóknak, hogy először ünnepelhessenek, ekkor Cristiano Ronaldo szerezte meg a vezetést az éllovasnak.

Cristiano Ronaldo a Parma ellen is eredményes voltForrás: AFP/Marco Bertorello

A második játékrész 62. percében Daniele Rugani lőtt be egy lecsorgó labdát, de meglepetésre két minutummal később Antonino Barilla szép fejessel egyenlített. Ám nem sokáig örülhetett az újonc, újabb két perccel később Ronaldo fejese is utat talált a kapuba. 

Viszont még itt sem volt vége a gólok sorának, Gervinho szép mozdulattal gondoskodott róla a 74. percben, hogy ne dőlhessen hátra a torinói együttes. A 93. percben pedig ismét Gervinho volt a főszereplő, aki hatalmas meglepetésre pontot mentett az újoncnak Torinóban. 

A Juventus tehát az Atalanta elleni Olasz Kupa-vereség (3-0) után nem talpra tudott állni, de így is kilenc ponttal vezeti a tabellát. 

Méghozzá a Napoli előtt, amely otthon 3-0-ra legyőzte a Sampdoriát. A két együttes őszi mérkőzésén az akkor házigazda Sampdoria ugyancsak 3-0-ra bizonyult jobbnak a nápolyiaknál.

Serie A, 22. forduló:
Napoli-Sampdoria 3-0 (2-0)
Juventus-Parma 3-3 (1-0)