Társoldalunk:

Két-két arany- és bronzérmet nyertek a magyarok a Baltic Muaythai Openen

2019.02.03. 18:20

A magyar muaythai-válogatott öt versenyzővel vágott neki a Vilniusban megrendezett, 211 harcost felvonultató Baltic Muaythai Open elnevezésű viadalon. A magyarok, Spéth Norbert és Nardelotti Zoltán jóvoltából két arannyal, míg Fábián Kristóf és Gönczi Alex révén két bronzéremmel térhettek haza.

Spéth Norbert (-67 kg) magabiztosan, KO-kal menetelt a döntőig, ahol a fehérorosz Maksim Petkevich várt rá. Ám a finálé sem tartogatott különösebb meglepetéseket, Európa-bajnokunk egyhangú pontozással nyerte meg az utolsó meccsét és ezzel a tornát is. 

Spéth Norbert lehengerlő teljesítménnyel nyerte meg a tornátForrás: hungarianmuaythai

A -75 kilogrammosok döntőjében Nardelotti Zoltán szintén egy fehérorosszal, Dzmitry Filipauval csapott össze. A magyar harcos győzött az első menetben, de a másodikban - mindenki döbbenetére - az ellenfelét látták jobbnak, ahogy Bányász Adrián fogalmazott: "minden részrehajlás nélkül elvették". A harmadik menetben viszont Nardelotti újra olyan fölénybe került, hogy a bírák ezúttal gondolkodás nélkül elismerték, ő a menet és a találkozó győztese is.

Nardelotti Zoltán szembe szélben is diadalmaskodottForrás: hungarianmuaythai

A magyar csapat Fábián Kristóf (-71 kg) és Gönczi Alex (-60 kg) révén még két bronzérmet gyűjtött be, illetve Koczó Henrik -71 kilogrammban ötödik lett.

Fantasztikus napot tudhatunk magunk mögött! A két magyar fiút nem is tudom külön lapon említeni, mert Spéth Norbert és Nardelotti Zoltán is egyaránt klasszis belorusz harcossal csapott össze, akik eredménylistáját most hosszú lenne leírni. Norbi és Zoli is fantasztikus teljesítményt nyújtva nyerte meg a mérkőzését és ezzel a tornát is. A csapat többi tagja fantasztikus hangulatot varázsolt és egy emberként buzdította őket a végső győzelemig" – értékelt Bányász Adrián szövetségi kapitány.

A magyarok az éremtáblázat hetedik helyén végeztek, azonban a minimum három versenyzővel induló országok közt a legjobb éremszerzési arányt tudta felmutatni a magyar szövetség – holtversenyben az Egyesült Királysággal.