Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a Manchester United 1-0-ra legyőzte a Leicester Cityt a Premier League-ben, míg az Atlético egygólos vereséget szenvedett a Betistől a La Ligában. Egyik mérkőzés sem volt kifejezetten emlékezetes, azonban a Unitednak és az Atléticónak is van egy világklasszis kapusa, akik ismét bebizonyították, hogy miért tartják számon őket a legjobbak között.

A Leicester City-Manchester United mérkőzésen egygólos vendég vezetésnél a hazaiak végezhettek el szabadrúgást a 76. percben. David De Gea azonban parádés mozdulattal kiszedte a bal felső sarokból Rachid Ghezzal 23 méteres lövését, ezzel győzelemhez segítve csapatát.

David De Gea 2011 nyarán igazolt az Atlético Madridtól a Manchester Unitedhoz. Az elmúlt hét és fél évben bajnoki címet, FA-kupa győzelmet, Ligakupa elsőséget és Európa-ligát ünnepelhetett csapatával. A Premier League-ben a 2012/13, a 2014/15 és a 2015/16-os szezonban is beválasztották az év csapatába.

A Manchester United-szurkolók négyszer szavazták meg neki (2014, 2015, 2016, 2018) a Sir Matt Busby-díjat, amit a szezon legjobb játékosa kap.

A Betis-Atlético Madrid összecsapáson a sevillai csapat már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, azonban az Atlético kapusa, Jan Oblak elképesztő reflexmozdulattal hárította Zouhair Feddal hétméteres fejesét. A dolog szépséghibája, hogy a szlovén kapus parádéja nem ért pontot a fővárosi csapatnak, ugyanis a Betis Sergio Canales büntetőből szerzett góljával később megnyerte a meccset.

Jan Oblak 2014 nyarán érkezett az Atléticóhoz, amikor a belga Thibaut Courtois-nak lejárt a kölcsönszerződése, és vissza kellett térnie a Chelsea-hez. A szlovén kapusért 16 millió eurót fizetett a madridi csapat a Benficának, de a kezdetekben Diego Simeone a kispadon tartotta a szupertehetséget. 2015 tavaszán azonban sikerült beverekedni magát az Atléti kapujába, és azóta is kirobbanthatatlan onnan.

2014-ben megválasztották a portugál bajnokság legjobb kapusának, majd 2016-ban megnyerte a Zamora-díjat, ami a spanyol bajnokság legkevesebb gólt kapó kapusát illeti. Ugyanebben az évben bekerült az év csapatába a La Ligában, a Bajnokok Ligájában, és az év legjobb kapusának is megválasztották Spanyolországban. 2017-ben összejött neki a címvédés, ugyanis ismét zsebre tehette a Zamora-díjat, és a Bajnokok Ligájában is bekerült a legjobbak közé.

A La Liga legjobb kapusa díjra idén is komoly esélye van, ugyanis az idei szezonban már 11 mérkőzést hozott le nullára, és az ellenfelek csak 14-szer tudták bevenni a kapuját.

Szavazzon!

Ön szerint ki a világ legjobb kapusa?