Neymar is megirigyelné a holland sztár elképesztő labdakezelését - videó

Horizontal
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) apologies to Lyon's Dutch forward Memphis Depay after he hit him during the French L1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique de Lyon (OL) on October 7, 2018 at the Parc des Princes stadium in Paris. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este az éllovas Paris Saint-Germain 2-1-re kikapott az Olympique Lyontól a francia labdarúgó-bajnokság szuperrangadóján. A találkozót Neymar, a párizsi csapat legtechnikásabb játékosa sérülés miatt kihagyta, azonban a nézőknek a brazil szupersztár hiányában sem kell lemondaniuk az elképesztő trükkökről. A Lyon holland sztárja, Memphis Depay a 23. percben bemutatott egy olyan labdaátvételt, amitől még brazil kollégája lélegzete is elállt volna.

Memphis Depay-hoz kapcsolódó hír, hogy francia sajtóértesülések szerint a Serie A-ban szereplő AC Milan a nyári átigazolási időszakban 50 millió euróért szerződtetné a holland válogatott támadót.

A 24 éves játékos karrierje meseszerűen indult a PSV Eindhovennél, ahol 2015-ben bajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul gólkirály lett az Eredivisie-ben.

Ezt követően 34 millió euróért szerződtette a Manchester United, de nem tudta tartósítani a helyét a kezdőcsapatban Louis Van Gaalnál, majd az utódjánál José Mourinhónál sem, így 2017 januárjában 18 millió euróért az Olympique Lyonhoz került.

Memphis Depay a francia bajnokság egyik legjobb játékosa Forrás: AFP/Romain Lafabregue

A holland támadó valósággal kivirult Franciaországban:

két év alatt 99 mérkőzésen 33 gólt szerzett és 38 gólpasszt adott, így nem csoda, hogy a manchesteri botlás után újra sorban állnak érte Európa legjobb csapatai.