Jó meccset igen, döntést nem hozott az El Clásico a kupában

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Lucas Vazquez (L) celebrates with teammates after scoring during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final first leg football match between FC Barcelona and Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 6, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP) / “The erroneous mention[s] appearing in the metadata of this photo by LLUIS GENE has been modified in AFP systems in the following manner: [Real Madrid's Spanish midfielder Lucas Vazquez] instead of [Real Madrid's French forward Karim Benzema]. Please immediately remove the erroneous mention[s] from all your online services and delete it (them) from your servers. If you have been authorized by AFP to distribute it (them) to third parties, please ensure that the same actions are carried out by them. Failure to promptly comply with these instructions will entail liability on your part for any continued or post notification usage. Therefore we thank you very much for all your attention and prompt action. We are sorry for the inconvenience this notification may cause and remain at your disposal for any further information you may require.”
Vágólapra másolva!
A Barcelona hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Real Madriddal a spanyol Király-kupa elődöntőjének első meccsén.

Bár a hírek szerint tökéletes állapotban volt, Ernesto Valverde nem kockáztatta meg Messi játékát, aki a szombati Valencia elleni bajnokin kapott egy rúgást a combjára. Az argentinon kívül Dembélé is hiányzott, így a Barcelona csatársorát ezúttal Suárez, Coutinho és Malcom alkotta.

A Real kezdőjében nem volt meglepetés, Santiago Solari a Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Llorente, Modric, Kroos - Vinícius, Benzema, Vázquez tizenegyet küldte pályára. A január óta sérüléssel bajlódó Bale a kispadon kapott helyet.

Hat perc után vezetést szerzett a Real Barcelonában Forrás: AFP/Lluis Gene

101 nappal ezelőtt a Barcelona Messi nélkül ötöt lőtt legnagyobb riválisának, most azonban hat perc sem telt el a meccsből, és már a Real volt előnyben: Benzema beadásába Vázquez tette bele a lábát középen. A gól után a Real inkább kontrákra játszott, és Vinícius gyorsaságát próbálta kihasználni, a 18 éves brazil azonban többször is rossz döntést hozott ígéretes helyzetekben. A Barcelona első lehetősége a 20. percben adódott, amikor Malcom ziccerben belerúgta a labdát Navasba - igaz, az esetet lefújták lesnek (pedig nem volt az).

A 32. percben majdnem összejött az egyenlítés a hazaiaknak, de Rakitic fejese kijött a felső lécről. Pár perccel később Suárez is megvillant, az uruguayi a tizenhatos vonaláról lőtt a jobb sarok irányába, Navas azonban nagyot nyújtózva odaért, és kiütötte a labdát.

A második félidő eseménytelenül telt, egészen az 59. percig, amikor Malcom góljával kiegyenlített a Barcelona. Ahogy lepergett az egy óra, Valverde becserélte Messit, és vele párhuzamosan Bale is beállt a Realba. A hátralévő időben nagy volt az iram, sokat futottak és ütköztek a csapatok, gólhelyzet viszont csak elvétve alakult ki. A legkomolyabb a 81. percben, amikor Bale egy csel után a kapu mellé lőtt - pedig Ter Stegen nem is volt a kapujában.

Az 1-1-es döntetlennel a Real előnybe került a visszavágóra, amelyet február 27-én rendeznek Madridban.

Barca-Real 1-1