Azonosították Emiliano Sala holttestét

fbl Horizontal
A szurkolók továbbra is hordják a virágokat Nantes-ba és Cardiffba is
Vágólapra másolva!
Csütörtök reggel hozták felszínre az Emiliano Salával a fedélzetén, a La Manche csatorna fölött eltűnt repülőgép roncsából a benne talált holttestet, késő este közölték, hogy az eltűnt focistát találták meg.

A holttestet a Portland-szigetre szállították, ahol a dorseti halottkém azonosította, a rendőrség éjfél után adott ki közleményt.

A szurkolók továbbra is hordják a virágokat Nantes-ba és Cardiffba is Forrás: AFP/Sebastien Salom-Gomis

A kisrepülőgép január 21-én tűnt el, miután Nantes-ból elindult Cardiff felé. A fedélzeten két ember volt, a 28 éves Emiliano Sala, valamint a pilóta, David Ibbotson.

A Piper Malibu típusú repülőt vasárnap reggel találták meg a La Manche csatorna fenekén, szerdán pedig a holttestet is megtalálták a roncsban.

A Geo Ocean III, hozta partra a labdarúgó holttestét Forrás: AFP/Glyn Kirk

A dorseti rendőrség közleménye kitért arra is, hogy a labdarúgó, valamint pilóta családját is értesítették a fejleményekről. A tragédia kapcsán velük szakemberek is foglakoznak. A halottkém folytatja a munkát, hogy kiderüljenek további részletek a baleset kapcsán.

Sala szerződtetését két nappal az eltűnése előtt jelentette be a Cardiff City. Az argentin csatár 2015 óta volt a Nantes játékosa.

A Cardiff City és az argentin szövetség is részvétét fejezte ki a focista és a pilóta családja felé.