Társoldalunk:

Bernd Storck csapata szárnyal a belga focibajnokságban

2019.02.13. 16:39

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy Bernd Storck irányításával óriási változáson ment át a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Royal Excel Mouscron, amely sereghajtóból középcsapattá lépett, 2019-ben pedig valósággal szárnyal.

A magyar válogatott korábbi kapitánya a 7. forduló előtt vette át a csapat irányítását, addig a Mouscron pont nélkül állt az utolsó helyen, csupán kettő szerzett találattal. A gárda zakószériája még ennél is rosszabb volt, ha belevesszük az előző bajnokság végét is, zsinórban kilencszer maradt pont nélkül, sőt 12 fellépésből csak egy döntetlen jött össze 11 vereség mellett. Januárban volt egy Mechelen elleni győzelem, ez egy hárommeccses vereségsorozatot zárt le, 2017 karácsonya és Storck kinevezése között tehát 16 meccsen egy győzelem, egy döntetlen és 14 vereség volt a mérleg.

Bernd Storck csapata szárnyal a belga focibajnokságbanForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Irányításával az első meccsen rögvest győzött a csapat, és bár a következő öt bajnokin nyeretlen maradt, ebből csak két vereség volt három döntetlen mellett. Idén pedig beérni látszik a munka, az Oostende (14., 2–1), a Genk (1., 2–1, idegenben!), a Charleroi (8., 3–0) és a Gent (7., 2–1, i) ellen is győzött a Mouscron, amely így Belgium legjobb formában lévő csapata, és feljött a 10. helyre a tabellán!

Ami az idei formákat illeti, két csapat szerzett még legalább kilenc pontot a négy fellépésen: a pont a Mouscrontól kikapó Genk, és az éllovassal szemben alulmaradó Sint-Truiden.