Társoldalunk:

Sztárcsapatok vinnék Szoboszlait, reagált a Salzburg

2019.02.13. 16:40

Szoboszlai Dominiket Európa legtehetségesebb focistái között jegyzik. A 18 éves játékost az utóbb hetekben összehozták a Juventusszal, a Bayern Münchennel és az Arsenallal is. Christoph Freund, az osztrák Red Bull Salzburg sportigazgatója LAOLA1 sportportálnak reagált a játékos eladásáról szóló pletykákra, elmondta, hogy komoly terveik vannak Szoboszlaival, akire nagy jövő várhat.

Az utóbbi hetekben az Arsenal, az Atalanta, az Inter, a Bayern München és a Juventus neve is megjelent a Szoboszlai Dominik iránt érdeklődők között. A LAOLA1 a Juventus kapcsán megemlíti, hogy a torinóiak valószínűleg kölcsönadnák Szoboszlait egy csapatnak, amilyen például az Atalanta vagy a Genoa, ugyanis korábban több játékost is kölcsönadtak ezen kluboknak. 

Szoboszlai Dominikre hosszú távon szánítanak SalzburgbanFotó: Mudra László - Origo

„Pletykák és találgatások mindig vannak a játékosok körül. Tisztában vagyunk vele, hogy Dominik tehetséges focista, de végig kell járnia azt az utat, ami ahhoz vezet, hogy sikeres, profi játékos váljon belőle. Jó úton jár, és örülünk, hogy velünk van. Úgy gondolom, sok meccsen fog még nálunk pályára lépni" – nyilatkozta Christoph Freund a LAOLA1-nek, hangsúlyozva, hogy Szoboszlai Dominik klubváltása egyelőre nem aktuális.

Szoboszlai piaci értékét 2 millió euróra taksálja a Transfermarkt, de olasz lapértesülések szerint a Red Bull Salzburg 10 millió euró alatt nem engedné el a magyar középpályást.