Társoldalunk:

Kiderült, mennyit kapott Mourinho a kirúgása után

2019.02.14. 14:42

José Mourinho decemberi menesztése 19,6 millió fontjába került a Manchester United labdarúgócsapatának, mely ennek ellenére is teljesítette a tervezett pénzügyi mérleget.

Az angol Premier League-ben szereplő klub csütörtökön tette közzé a 2018/19-es gazdasági év második negyedéves számait, melyek szerint 208,6 millió fontos bevételt könyvelt el erre az időszakra.

Ez 31,2 millióval több a 2017/18-as időszak hasonló periódusára vonatkozó összegnél.

José MourinhoForrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

A komoly javulás elsősorban a televíziós bevételek 38 százalékos emelkedésének köszönhető. Az MU éves szinten továbbra is 615-630 millió fontos bevétellel számol.

A pénzügyi jelentésről szóló közleményben Ed Woodward ügyvezető alelnök a portugál tréner menesztésével kapcsolatban arról írt, hogy az Ole Gunnar Solksjaer, Mike Phelan edzőpáros ideiglenes kinevezésének pozitív hatása volt az egész klubra.Az FC Portóval és az Internazionléval is Bajnokok Ligája-győztes Mourinho 2016 májusában vette át az MU irányítását és Európa-ligát, angol Ligakupát és szuperkupát nyert a csapattal, ebben a szezonban azonban 17 forduló alatt csak 26 pontot szerzett, így az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtját produkálta. Munkáját december 18-án köszönte meg az együttes vezetősége.