Társoldalunk:

A 96. percben csapott le a mumus Dárdaiékra

2019.02.16. 20:36

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójában a Hertha BSC 1-1-es döntetlent játszott a Werder Bremen együttesével. Dárdai Pál csapata tízmeccses nyeretlenségi sorozatot szakíthatott volna meg a brémaiak ellen – ezt megelőzően 2013 decemberében nyert utoljára a Hertha a két csapat összecsapásán – de a 96. percben érkezett Claudio Pizarro. 

Már a találkozó előtt is történt olyan esemény, amelyet érdemes megemlíteni. A berlini csapat edzője, Dárdai Pál egy másik korábbi magyar kapitánnyal, Lothar Matthäusszal beszélgetett.

Ami a mérkőzés első félidejét illeti, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben – a Hertha egyszer, a Werder egyszer sem talált kaput –, ám így is örülhetett Dárdai Pál. A 25. percben szép támadás végén Salomon Kalou szolgálta ki Davie Selkét, aki a kapus lábai között lőtt a hálóba.

A második félidőben egyértelműen a Werder birtokolta többet a labdát, de továbbra sem tudott komoly veszélyt jelenteni a berlini csapat kapujára. A Hertha kiválóan tartotta az egygólos előnyét, miközben Ondrej Duda révén akár meg is duplázhatta volna azt, de a szlovák válogatott játékos lövését blokkolták.

Nagy csatát vívott a Hertha és a Werder BremenForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

Sokáig úgy nézett ki, hogy újabb gól már nem esik az összecsapáson, így Dárdai Pál edzőként először nyerhet a Werder Bremen ellen, de a 96. percben Claudio Pizarro megmentette az egyik pontot a vendég csapatnak.A támadó ezzel a Bundesliga legidősebb gólszerzője lett.