A Sevilla és az Athletic Bilbao korábbi edzője szövetségi kapitány lett

Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT GESTURE
Sevilla's Argentinian coach Eduardo Berizzo gives instructions to players during the UEFA Champions League group E football match between Sevilla and Spartak Moscow at Sanchez Pizjuan Stadium in Sevilla on November 1, 2017. / AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
Vágólapra másolva!
Az argentin Eduardo Berizzót nevezték ki a paraguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára hétfőn. A szervezet beszámolója szerint sikeresen lezárultak a tárgyalások a 49 éves edzővel, akit hivatalosan pénteken mutatnak be.

Berizzo a chilei válogatottnál Marcelo Bielsa segítőjeként kezdte edzői pályafutását, később az Estudiantes de La Plata, az O'Higgins, valamint

a Celta Vigo és a Sevilla FC együttesét irányította, legutóbbi csapata pedig - tavaly nyártól decemberig - az Athletic Bilbao volt.

Eduardo Berizzo lett a paraguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Forrás: AFP/Cristina Quicler

A trénernél 2017 novemberében rákbetegséget diagnosztizáltak,

rosszindulatú daganatot találtak a prosztatájában, de azóta tünetmentesnek nyilvánították.

Feladata, hogy új csapatával megnyerje az idei Copa Americát, illetve kijusson a 2022-es katari világbajnokságra.

Az előző paraguayi kapitányt, Juan Carlos Osoriót szeptember elején nevezték ki, de múlt szerdán lemondott a posztról. A válogatottat csupán egy mérkőzésen irányította - döntetlent játszottak a Dél-afrikai Köztársasággal -, és elmondása szerint családi okok miatt távozott, helyi sajtóértesülések szerint viszont azért, mert hazája, Kolumbia nemzeti csapatának szövetségi kapitánya szeretne lenni.