Társoldalunk:

Fekete-labdás tüntetés és dortmundi égés - videó

2019.02.18. 22:43

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 22. fordulójának hétfő esti mérkőzésén az éllovas Borussia Dortmund gólnélküli döntetlent játszott a sereghajtó 1. FC Nürnberg otthonában. A találkozó nem emiatt, sokkal inkább a hazai szurkolók dobálózása okán marad emlékezetes.

Az első félidőben hiába volt mindkét csapatnak több lehetősége is a gólszerzésre, nem sikerült bevenni a kapukat. Viszont többször is meg kellett állítani a találkozót, mivel a nürnbergi szurkolók fekete teniszlabdákat dobáltak a pályára, na meg a dortmundi játékosok felé, így tiltakozva a hétfői meccsek ellen.

A második félidőben mindent megtett a már fáradó Nürnberg ellen a győztes gól megszerzése érdekében a BVB – a hajrában egy lesgólig eljutott –, de érvényes találatot nem sikerült szereznie annak ellenére, hogy féltucatnyi ziccert kidolgozott. 

Boris Schommers tehát kiválóan debütált a hazai csapat kispadján, míg a BVB újabb fontos pontokat szórt el – ötödik meccse nyeretlen –, ez pedig azt jelenti, hogy a dortmundi csapat előnye három pontra csökkent a Bayern München előtt.