Társoldalunk:

A 20-0-s vereség után kizárták az olasz focicsapatot - videó

2019.02.18. 21:02

Az olasz harmadosztályban az A-csoport sereghajtója, a Pro Piacenza katasztrofális, 20–0-s vereséget szenvedett a Cuneo otthonában, miután mindössze hét ifijátékossal állt ki, hogy elkerülje a korábbi mulasztásai miatt a kizárást. A sajtóhírek szerint pár hónap alatt 500 ezer és 850 ezer euró közötti tartozást összehozó klubra hétfőn lecsapott az olasz liga, a Lega Pro szigora.

Az olasz harmadosztályú bajnokságot szervező liga hétfői ülésén úgy döntött, hiába felelt meg a kiírásnak a Pro Piacenza azzal, hogy hét játékossal kiállt és végigjátszotta Cuneo elleni bajnokit, mégis kizárja a klubot a bajnokságból – számolt be az nso.hu.

A hivatalos közlemény szerint ugyanis a vasárnapi mérkőzésre benevezett Pro Piacenza játékosok között voltak olyanok, akik nem a klub első csapatának igazolt labdarúgói voltak, sőt olyanok, is, akik nem is labdarúgók, és igazából csak négy benevezett játékosnak lett volna lehetősége pályára lépni – a nevezett nyolcból.

Ezt a liga mai ülésén végül úgy értelmezte, hogy a Pro Piacenza nem állhatott ki azokkal, akikkel végül pályára lépett. Így pedig ez sorozatban a negyedik olyan mérkőzése lett a Pro Piacenzának, amelyre nem állt ki a csapat, ezért járt az azonnali kizárás.

Kizárták a 20–0-s zakót elszenvedő Pro PiacenzátForrás: Mertopolitan Magazine

Hogy végül a mérkőzésre egyébként miért is került sor, ha jogosulatlanul szerepelt a találkozó jegyzőkönyvében négy labdarúgó neve is? Nos, a Serie C versenykiírása szerint a mérkőzés előtt a játékvezető nem köteles a benevezett játékosok igazolását is ellenőrizni, elegendő pusztán a személyi azonosság hitelt érdemlő bizonyítása – ám, mint látjuk, ebből azért lehetnek problémák.

A liga hivatalos döntése szerint a Pro Piacenza vasárnap délután több olaszországi sportszervezet (a liga, az országos és a területi labdarúgó-szövetség) szabályait, előírásait legalább féltucat ponton megsértette, ezekért a kizárás mellett halmazati büntetésként 20 000 euró pénzbírságot is kapott a klub.

Ezen túlmenően arról is döntés született, hogy törölték a 20–0-s eredményt is, a találkozót megállapított, 3–0-s végeredménnyel a Cuenónak írták jóvá. Továbbá a Pro Piacenzának a bajnokság első körében elért eredményei után járó pontokat törölték, ezekért senki nem kap pontot – bár magukat a Pro Piacenza ellen szerzett, tőle kapott gólokat meghagyták. A második körben pedig a kizárt klub ellen le nem játszott mérkőzéseken a másik fél automatikusan három pontot kap, 3–0-s gólkülönbséggel.