Társoldalunk:

Bede Ferenc: Érthetetlen, miért adott tizenegyest a videobíró

2019.02.20. 23:00

Az Origo szakértője, Bede Ferenc szerint hibázott a videobíró a Schalke-ManCity Bl-nyolcaddöntőn, nem kellett volna ugyanis büntetőt ítélni a hazaiaknak Otamendi kezezésénél.

Bede Ferenc szerint a török bíró jogos büntetőt vett el a ViditőlForrás: Origo

„A mérkőzés 33. percében a hazai csapat játékosa, Caligiuri kapura rúgja a labdát, ami nagy erővel Otamendi jobb karjának vágódott. A visszajátszásokon látszódik, hogy a ManCity védőjének keze természetes testhelyzetben volt, és próbálta a karját a teste mögé húzni, hogy a labdával való ütközést elkerülje. A képanyag alapján érthetetlen, hogy a videobíró miért ajánlotta a játékvezetőnek a büntető megadását.”

Az eset videón.

„A 43. percben a hazaiak szabadrúgást végeztek el, amit beíveltek a büntetőterületen belülre. Fernandinho a derekánál fogva egy pillanatra visszatartotta Salif Sanét. A játékvezető érzékelte a szituációt, és elfogadható, hogy ezért büntetőt ítélt. Kérdésként merülhet fel, hogy a beívelés pillanatában a játékos leshelyzetben volt, ám a visszatartás pillanatában, ami a büntetőterületen belül történt, a leshelyzet passzív volt, így jogos a büntető.”

Az eset videón.

Az Atlético Madrid–Juventus meccsen is történtek érdekes dolgok, Bede Ferenc ezekről is elmondta a véleményét.

„A mérkőzés első percében Griezmann a büntetőn belül félfordulattal kapura lőtt, lendülő lába pedig találkozott a nyújtott lábbal érkező Matuidi lábfejével. Az eset után a hazai játékosok megrohanták a játékvezetőt, szabálytalanságot reklamálva. A visszajátszás alapján a két játékos lábfeje összeérhetett, azonban egyértelmű szabálytalanságot nem lehetett látni, a videobíró helyesen nem avatkozott közbe.

„A 27. percben Diego Costa lábát a büntetőterület határvonala előtt megrúgták, ami után a támadó a büntetőterületen belülre esett. A játékvezető elsőre büntetőrúgást ítélt, azonban rövid kommunikáció után a videobíróval közvetlen szabadrúgásra módosította, helyesen.

A 70. percben Morata gólt fejelt, ám a Juventus-játékosok heves reklamálása közepette, a játékvezető a videobíró ellenőrzésével nem adta meg a találatot. A harmadik visszajátszásból látszódott, hogy a csatár két kézzel ellökte Chiellinit, ez is jogos ítélet volt.”