Társoldalunk:

Bajnokit halaszt az Ajax a BL miatt

2019.02.22. 10:45

Az Ajax Amsterdam minden erejével a labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős párharc visszavágójára készülhet majd, mivel sikerült elhalasztatnia a jövő hétvégén esedékes bajnoki mérkőzését.

A holland együttes a BL-ütközet első felvonásán, múlt szerdán 2-1-re kikapott ugyan a legutóbbi három kiírásban győztes Real Madridtól, de az amszterdami mérkőzés jelentős részében jobban futballozott ellenfelénél. Emiatt is vélik úgy a klub vezetői, hogy a hazai vereség ellenére van még némi esély a negyeddöntőbe kerülés kiharcolására, ami 2003 óta nem sikerült.

A 2-1-es vereség ellenére az Ajaxnál hisznek a bravúrbanForrás: AFP/Olaf Kraak

Az Ajaxnak, amely a holland bajnokságban a második helyen áll a PSV Eindhoventől négy ponttal lemaradva, a Zwolle ellen kellett volna pályára lépnie jövő szombaton, mindössze három nappal a BL-visszavágó előtt. A szövetség azonban hozzájárult a kérvényéhez, és március 13-ra napolta el a bajnoki találkozót.

A klub közleményben kért elnézését a drukkereitől a módosításért, egyúttal reményét fejezte ki, hogy megértik ennek okát.

"Az Ajax tisztában van azzal, hogy az új - hétközi - játéknap nem ideális a szurkolóknak. Minden egyéb alternatíva kivitelezhetetlennek bizonyult különböző olyan okok miatt, melyekre az Ajaxnak sajnos nincs ráhatása" - áll a tájékoztatásban.

A klub jelezte, hogy kárpótolja azokat a bérleteseket, akik a hétközi mérkőzésre nem tudnak kilátogatni.