Vágólapra másolva!
A Sporting Kansas City a 2017-es US Open Cup győzelme nyomán lehet tagja a CONCACAF (Észak- és Közép-Amerika) zóna Bajnokok Ligája-mezőnyének. A három magyart is foglalkoztató csapat a legjobb 16 között a mexikói Toluca ellen lépett pályára az első meccsen.

Németh Krisztián kezdő volt, Sallói Dániel a második félidő végén csereként állt be, Baráth Botond pedig végig a kispadon ült.

Németh csapata első gólját szerezte a 35. percben, érdemes meghallgatni a kommentátor klasszikus, latin-amerikai gólörömét is.

A második félidőben Gerso Fernando és Ilie Sanchez is betalált, így alakult ki a 3-0-s végeredmény.

„Szerintem nagyon jól játszottunk. Nagyon jól bírtuk a meccset, és ne felejtsük el, nagyon jó csapat volt az ellenfelünk. Megpróbáltuk letámadni az ellenfelünket, volt ugyan pár helyzetük, de úgy gondolom, igazságos a végeredmény. A gólom előtt már azt sem tudom, hogy került elém a labda, próbáltam türelmesen kivárni, hárman álltak előttem, nem volt olyan könnyű eltalálni miattuk a kaput. A párharc még nem ért véget, de remélem, be tudunk jutni a következő körbe” – értékelt Németh a Sporting oldalán a lefújást követően.

Gerso gólja:

Sanchez bombája:

A nyolcaddöntő visszavágóját egy hét múlva rendezik.