Magyar csapatban játszik a világ legmagasabb futballistája

2019.02.23. 09:17

Nincs gondja a magasan szálló labdákkal Hruby Tamásnak, a Tolna megyei III. osztályban szereplő Dunaföldvár kapusának, aki mellett a legmagasabbra nőtt csatárok is eltörpülnek.

A 204 centis édesapától és 178 centis édesanyától jó géneket örökölt Hruby Tamás: a 26 éves sportoló ugyanis 216 centi magasra nőtt, ezzel ő a „világ legmagasabb focistája” büszke cím birtokosa, megelőzve az angol hetedik vonalban szereplő Dulwich Hamlet csapatának dán kapusát, Simon Bloch Jörgensent

A civilben egy gumiabroncsgyár biztosítási mérnökeként dolgozó Hruby kezdetben kézilabdázott, a Dunaferr korosztályos csapatával országos bajnoki is volt, azonban egy sérülés miatt abba kellett hagynia a játékot, és hat éve már csak focizik, nagy- és kispályán egyaránt.

Hruby Tamás mellett nem nagyon terem babér a csatároknakForrás: Origo

Hatalmas termetének megvannak az előnyei és a hátrányai is: a barátok ugyan könnyebben kiszúrják a bulikban, az öltözködéssel viszont már meggyűlik a baja, mert nem könnyű cipőt találni 50-es méretben, ahogy a lakását is át kellett alakítani, hiszen a két méter magas ajtókat nem éppen neki találták ki. A focipályán viszont ki tudja használni a magasságát. 

Kispálya, kis kapu, nagy kapusForrás: Origo

„Az ellenfelek rám csodálkoznak, és megjegyzik: sportágat tévesztettem. De egyszer egy szögletnél két támadó egymásra nézett, és csak annyit mondtak: itt nem fogunk fejelni, menjünk inkább a kipattanóra – mesélte a kapus a Borsnak, és azt is elárulta, hogy a korábban az NBA-ben is megforduló kosárlabdázó, Dávid Kornél egy kosárlabdaedzésre is elhívta, de ő sem tudta elcsábítani a focitól.

Ajánlataink