Vágólapra másolva!
Vasárnap este a Manchester City megvédte címét az angol labdarúgó Ligakupában, miután a döntőben tizenegyespárbajt követően legyőzte a Chelsea-t. A mérkőzés feledhető volt, azonban a londoni csapat kapusának mégis sikerült örökre emlékezetessé tennie, ugyanis a hosszabbításban nem volt hajlandó lejönni a pályáról, amikor Maurizio Sarri le akarta cserélni.

Néhány perccel a tizenegyespárbaj előtt Kepa Arrizabalaga görcsöt kapott, ezért Sarri mester be akarta küldeni a 37 éves Willy Caballerót. Azonban a világ legdrágább kapusa nem volt hajlandó lejönni a pályáról, ezért percekig állt a játék, végül Sarri feladta, és fent hagyta a pályán Kepát, majd beviharzott az öltözőbe még a tizenegyespárbaj előtt.

Maurizio Sarri a Ligakupa-döntő után sem lesz közkedvelt edző Londonban Forrás: AFP/Adrian Dennis

„Jó meccset játszottunk. A végén félreértés történt, úgy értettem, hogy Kepának problémája van, és nem tudja vállalni a játékot a tizenegyespárbajban.

- mondta a lefújás után a Sky Sportsnak a Maurizio Sarri, aki tagadta, hogy elvesztette volna az öltözőt. - Aki figyelt, láthatta, hogy úgy játszottunk, ahogy kértem, ahogy felkészültünk. Úgy gondolom, kézben tartom a dolgokat" - tette hozzá az olasz mester.

Könnyen lehet, hogy Kepának valójában semmi baja nem volt, csak a tizenegyespárbaj előtt Sarri meg akart próbálkozni azzal, amit Louis Van Gaal megcsinált a 2014-es világbajnokságon. A holland edző a Costa Rica elleni negyeddöntő hosszabbításában lecserélte Jasper Cillessent, a helyére pedig Tim Krult küldte be a tizenegyespárbajra, akinek két lövést is sikerült megfognia, így a hollandok bejutottak a legjobb négy közé, és végül bronzérmesek lettek a brazíliai vb-n.

Persze, ennek megvalósításához nem ártott volna, ha van akkora tekintélye, mint Van Gaalnak.