Társoldalunk:

A sérülésekről marad emlékezetes a United és a Liverpool rangadója

2019.02.24. 17:03

Az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának vasárnap délutáni rangadóján a Manchester United a Liverpoolt fogadta. A meccs színvonala elmaradt a vártaktól, és inkább a sérülésekről marad emlékezetes: az első félidőben négy (!) játékost kellett lecserélni.

Ole Gunnar Solskjaernak már a találkozó előtt is komoly fejtörést okozhatott a kezdő összeállítása, hiszen manchesteri oldalon Matics és Martial sem tudta vállalni a játékot, és Lingard is csak a padra tudott leülni. Jürgen Klopp kedvezőbb helyzetben volt, az alapcsapatból mindenkivel számolhatott.

A meccs elején Ashley Young röviden hazagurított labdája után De Gea kézzel ért a labdába, így közvetett szabadrúgással jöhettek a vendégek, ám nem alakult ki veszély a pontrúgás után, így megúszták a hajmeresztő hibát a hazaiak. A folytatásban óriási taktikai harc folyt a pályán, főleg annak közepén, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Nem úgy a játékosok testi épsége, akik sorra dőltek ki, de nem durva szabálytalanságok, hanem húzódások miatt. Először Herrera helyett érkezett Pereira, majd Matát kellett váltania Lingardnak. Az angol középpályás azonban 20 percet sem bírt, még a szünet előtt lesántikált, Alexis érkezésével pedig a United 43 (!) perc alatt kihasználta mindhárom cserlehetőségét.

Liverpooli oldalon Firmino sérült meg, az ő helyére Sturridge állt be az első félidő közepén, helyzetet azonban sem ő, sem más nem tudott kialakítani, így gólnélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

A második félidő elejét próbálta megnyomni az MU, főleg pontrúgások után okoztak némi problémát az ősi rivális védelmének, ám Alisson vezérletével állta a sarat a Liverpool hátvédsora. Hiába érkezett Shaquiri és Origi is a pályára, a United remekül lassította a Pool játékát, amelyből főleg elölről nagyon hiányzott a kreativitás. Az utolsó percekben ugyan Klopp csapata mindent egy lapra feltéve ment előre a győzelemért, gól azonban nem született. A döntetlennek alighanem a City háza táján örülnek a legjobban, hiszen Guardioláék hátránya már csak egy pont a listavezető Liverpoollal szemben.

A délután másik meccsén az Arenal Lacazette és Mhitarján góljaival 2-0-ra verte a Southamptont.

Premier League, 27. forduló:
Arsenal-Southampton 2-0 (2-0)
Manchester United-FC Liverpool 0-0
Leicester City-Crystal Palace 1-4 (0-1)
Bournemouth-Wolverhampton 1-1 (1-0)
Newcastle United-Huddersfield 2-0 (0-0)
Burnley-Tottenham Hotspur 2-1 (0-0)
Cardiff City-Watford 1-5 (0-1)
West Ham United-Fulham 3-1 (2-1)
február 6-án játszották:
Everton-Manchester City 0-2 (0-1)
A Chelsea-Brighton mérkőzést elhalasztották, mert a londoniak döntőt játszanak a Ligakupában.