Vágólapra másolva!
Brendan Rodgers lett az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leicester City vezetőedzője. A klub honlapjának keddi tájékoztatása szerint az északír szakemberrel 2022 nyaráig szóló megállapodást kötöttek.

A 46 éves Rodgers a Watford, a Reading, a Swansea City és a Liverpool szakmai munkáját is irányította korábban. A Swansea-vel 2011-ben kiharcolta a feljutást a Premier League-be, ahol az első idényében a 11. helyen végzett. A Liverpoolhoz 2012 nyarán szerződött, a 2013/14-es szezon után az Év edzőjének választották meg az angol élvonalban. A liverpooli klub 2015 október elején bontott vele szerződést.

A tréner 2016 májusában került a Celtic Glasgow-hoz, amellyel azóta hét trófeát nyert.

A skót egyesület angol sajtóhírek szerint ötmillió fontot (1,8 milliárd forintot) kap kárpótlásként, mert elengedte vezetőedzőjét.

Steven Gerrard és Brendan Rodgers az oldalvonal mellett. Utóbbi mától a Leicester City menedzsere Forrás: AFP/Andy Buchanan

Rodgers elődje, a francia Claude Puel összesen 67 mérkőzésen irányította a Leicester Cityt, mérlege 23 győzelem, 18 döntetlen és 26 vereség. A 2016-os bajnokcsapat 27 meccs után a 12. helyen áll a Premier League tabelláján, szombaton otthon kapott ki 4-1-re a Crystal Palace-tól. A klub vasárnap menesztette a francia trénert.

- mondta első nyilatkozatában Rodgers.

A Celtic irányítását az idény végéig Neil Lennon vette át, aki 2010 és 2014 között már edzette a glasgow-i csapatot.